XS
SM
MD
LG

28 : 26
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Borac izbacio Vogošću

26.04.2018 Jelica Vujanović

 

Rukometaši Borca izborili su večeras nastup na finalnom turniru Kupa BiH savladavši u revanš utakmici četvrtfinala ekipu Vogošće rezultatom 28:26. Podsjetimo, prvi meč, igran u Vogošći, završen je remijem (25:25).

Prvih 30 minuta meča u Boriku završeno je prednošću našeg tima od četiri gola (15:11), a kada je 20 minuta prije kraja utakmice na semaforu bio ispisan rezultatom 20:14 nakon gola Gorana Daničića, izgledalo je da će crveno-plavi, lakše nego što je iko u dvorani očekivao, izaći na kraj sa drugoplasiranim timom Premijer lige. Ipak, gosti su do kraja susreta pokazali da se s pravom bore za šampionsku titulu: u 47. minutu stigli su do izjednačenja (21:21), a nešto kasnije, u nekoliko navrata i do minimalnog vođstva (21:22, 22:23). Vratio je Borac golom Miloša Nježića prednost na svoju stranu (24:23), međutim ponovo su gosti uzvratili i nakon greške u komunikaciji Borčevih igrača prilikom organizovanja napada, stekli prednost od 1 gola (25:26).

Nije naredni atak Borca u gol pretvorio Goran Daničić, krenuli su Vogošćani u pohod na +2, ali se istakao Bojan Ljubišić, koji je istrčavanjem sa gola prekinuo kontranapad gostiju. Kapiten Đorđe Ćelić je odmah zatim postigao gol za 26:26, da bi, nakon nove Ljubišićeve odbrane, Marko Ćeranić postigao gol za novo crveno-plavo vođstvo.

Nisu gosti u gol pretvorili ni posljednji napad, krenuli su crveno-plavi u posljednjih 30-ak sekundi ka golu Adnana Šabanovića, kojeg je nakon tajm-auta, zatraženog na 12 sekundi do kraja, matirao Srđan Mijatović za konačnih 28:26.

Upravo je spomenuti Mijatović uz Dejana Unčanina, bio najefikasniji u crveno-plavom taboru sa 5 golova. U gostujućoj ekipi, isti broj golova postigli su Ibro Jelačić, Almir Osmanhodžić i Benjamin Čičkušić.

Nakon plasmana na finalni turnir, izabranici Bojana Unčanina se vraćaju obavezama u Premijer ligi, u kojoj će za vikend, u okviru 23. kola, odraditi pretposljednje ligaško gostovanje i to ekipi Sloge.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Ostalo Ostalo Kup BiH Borac M:TEL Vogošća Poljine Hills
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača