XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Zvijezda 09 pala u Zenici

18.08.2018 Administrator DC

Fudbaleri Zvijezde 09 su na gostovanju Čelliku doživeli novi prvenstveni poraz, a ni nakon pet odigranih premijerligaških utakmica još uvek nisu uknjižili pobedu. U prvih desetak minuta susreta viđeno je početno ispitivanje snaga i igralo se uglavnom na polovini tima iz Etno sela Stanišići.

Terensku inicijativu domaći sastav je krunisao pogotkom u 16. minutu. Nakon dubinske lopte Grahovca i greške Mileta Filipovića loptu na desnoj strani je prihvatio Okić koji je ušao u šesnaesterac Zvijezde i sa sedam metara iskosa matirao nemoćnog Erića.

Prvu šansu na meču gosti su imali u 29. minutu kada je Huseinbašić ušao u kazneni prostor sa desne strane i šutirao desetak metara iskosa, ali je dobro postavljeni Ružić odbranio njegov udarac.

Pet minuta kasnije Huseinbašić je prošao po desnoj strani i ubacio u srce šesnaesterca domaćih, međutim niko od njegoovih saigrača nije pratio akciju, pa je ta šansa otišla u nepovrat. Na samom isteku prvog poluvremena pokušao je defanzivac Čeika Karamatić glavom, ali je Erić bez problema odbranio njegov udarac.

U nastavak je Zvijezda 09 ušla još otvorenije i agresivnije, te pokušala stići do izjednačenja. Imali su gosti inicijativu, ali su domaći stigli do drugog pogotka. U 59. minutu sjajno upošljavanje Okića koristi Livaja koji je šutirao sa desetak metara iskosa sa desne strane i pogodio desni gornji ugao Erićevog gola. Do kraja utakmice gosti su pokušavali da stignu do pogotka i imali su nekoliko polušansi, ali promene rezultata nije bilo.

ČELIK – ZVIJEZDA 09 2 : 0 (1 : 0)

ZENICA – Stadion: Bilino Polje. Gledalaca: 3.500. Sudija: Admir Musić (Sarajevo) . Strelci: Okić u 16. i Livaja u 59. minutu za Čelik. Žuti kartoni:

Bavab, Okić (Čelik), M.Filipović, S.Filipović, Babić, Huseinbašić (Zvijezda 09).

ČELIK: Ružić, Bevab, Vrhovac, Dedić,  Salčinović, (od 61. Dilaver), Okić, Karamatić, Grahovac, (od 66. Šišić), Livaja, Jamak, Nikolić (od 69. Jurina)

ZVIJEZDA: Erić, Babić, Tojčić, Škahić, M.Filipović, S.Filipović, Vojinović , Osmanagić (od 80. Jovanović), Huseinbašić, Govedarica (od 65. Asentić), Husić (od 80. Ćulum)

Igrač utakmice: Ševko Okić (Čelik)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Čelik Zvijezda 09
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača