XS
SM
MD
LG

101 : 82
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Mladost bolja od Bosne

17.12.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mrkonjić grad: Košarkaši Mladosti u devetom kolu Košarkaške lige BiH u Mrkonjić Gradu pobjedili su Bosnu Rojal 101:82.Mrkonjićani u šampionatu imaju skor od pet pobjeda i tri poraza, a gosti jednu pobjedu i sedam poraza.Pobjeda košarkaša Mladosti je zaslužena jer su tokom cijelog meča imali prednpost od dvadesetak poena.Polovinom trćećeg perioda igre prerdnost je iznosila 30 poena.Tada je trener domaće ekipe Goran Sladojević u igru uveo mlade košarkaše Jotića, Kljajića, Srdića... što su gosti iskoristili da ublaže poraz.

Domaći košarkaši dobro su otvorili utakmicu i prvi period igre rješili u svoju korist 21:20.Izabarnici Gorana Sladojevića sa dobrom igrom su nastavili i u drugoj četvrtnini, koju su dobili 37:18, pa se na odmor otišlo rezultatom 58:38.

U prvoj polovini treće četvtnine odlična igra košarkaša Mladosti.Agresivnom i dobrom igrom pod košem dominiraju i u 26 minitu meča imaju prednost od 30 poena razlike(71:41).Tada trener Goran Sladojević u igru uvodi „poleterce“ Kljajića, Srdića, Jotića.., pa gosti uspjevaju da se vrate u meč.Međutim, od časnog poraza ništa drugo nisu uspijelid a urade u utakmici u kojoj je domaći sastav domirao u svim segmentima igre.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobjdom i igrom svoje ekipe.

-Prava prvenstavena utakica koju smo zasluženo dobili.Ekipa Bosne je u nekim svojim problemima.U meču sam šansu dao svim igračima da igraju.Čestitam im na pobjedi.Košarkaškom klubu Bosna želim da se što prije pojačaju i da odigraju dobro drugi dio prvenstva- kaže Sladojević.

Pomoćni trener Bosne Rojal Sabahudin Bašević nije zdovoljan igrom svojih košarkaša.

-Želim da čestitam ekipi Mladosti na sjajnojn igri pogotovo u fazi napada.Zista zaslužena pobjeda i mnogo jače ekpe bi večaras doživjele poraz.Nama ostaje mnogo posla da radimo.Pored svih današnjih nedaća, nevremena, povreda i bolesti igrača nismo mogli više.Eto, došli smo da odigramo utakmicu i osim poraza nismo mogli ništa više da uradimo- rekao je Bašević.

U domaćem sastavu Stefan Mitrović postigao je 22, dok je kod gostiju sa 19 peona najefikasniji bio Džulijo A Guti.

Mladost u narednom kolu u Mrkonjić Gradu ugostiće ekipu Sparsa iz Sarajeva.

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Bosna Royal
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača