XS
SM
MD
LG

92 : 78
1/4
21 : 13
2/4
21 : 20
3/4
23 : 18
4/4
27 : 27
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Blijeda Igokea poražena u Mornaru

12.10.2019 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee poraženi su u Baru od Mornara, sa 92-78 u drugom kolu ABA lige.

Foto: ABA liga

Igokea nije dobro uÅ”la u meč. Mornar je poveo sa 5-0 ali se Igokea tada nekako i vratila u igru. Međutim, nastavili su gosti sa smuÅ”enom igrom pa je trojkom Bjelice Mornar poveo sa 13-5.Nakon tajm auta Baraća, Igokea pravi mini seriju od 4-0. Ipak, Bjelica i Nidam trojkama donose +10 Mornaru. Do kraja prvog perioda Mornar je sačuvao prednost i dobio ga sa 21-13.

Igokea je otvorila drugi period trojkom LeÅ”ića. Međutim, tada je doÅ”lo do raspada u igri. Kariniauskas, Evans i Von su se smjenjivali u greÅ”kama a Mornar je serijom doÅ”ao do +16. Energijom Ilića, Igokea pravi 5-0 i koliko toliko se vraća u igru Imala je Igokea na -8 napad da se joÅ” viÅ”e vrati ali ga nije iskoristila. Na kraju se na odmor otiÅ”lo sa vodstvom Mornara 42-33.

Mornar sjajno otvara drugo poluvrijeme i dolaze ponovo do +16. Igokea se nije predala. Smanjivali su malo po malo prednost domaćih i vratili se kroz bolju odbranu. Poenima Kliforda pod faulom, priÅ”li su na -3. Međutim, Igokea se raspala u zavrÅ”nici trećeg perioda. Mornar je napravio 11-0 te su sa +14 uÅ”li u poslednji period.

Poslednji period bio je manje viŔe formalnost. Mornar je održavao prednost. Imali su i +18 u jednom trenutku. Igokea se ipak nije dala i nije dozvolila da bude ponižena. Do kraja susreta uspjela je barem smanjiti razliku na pristojnih -14.

Mornar je do pobjede predvodio Nidam sa 22 poena, Å”est skokova i pet asistencija a i Pulen je dodao 22 poena. Ilić i Stević imali su po 15 poena kod Igokee.

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Mornar Igokea
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača