XS
SM
MD
LG

5 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Lokomotiva razbila Banja Luku za nova tri boda

26.08.2020 D. Vuksanović

Lokomotiva savladala Banja Luku

Lokomotiva je rezultatom 5:0 pobjedila Banja Luku u Brčkom u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Domaće fudbalerke su dominirale svih 90. minuta, dok Banjalučanke gotovo da nisu imale niti jedan opasan Å”ut prema golu domaćeg tima.

Od izlaska na teren vidjelo se da su Lokosice u ovaj meč uÅ”le čvrstog rijeÅ”enja da upiÅ”u sva tri boda. Ekipa Milorada IliÅ”kovića je u sedmoj minuti povela, nakon velike gužve ispred Å”esnaesterca, Damjanović se lijepo okrenula i bez razmiÅ”ljanja pucala prema golu, te uspjeÅ”no savladala Gvozderac za 1:0. Osam minuta poslije Lokosice su mogle udvostručiti prednost preko Sare Trujić, koja je samo pogodila prečku, pa je rezultat ostao nepromjenjen.

U 21. minuti domaće su udvostručile prednost, MeÅ”anović je sjanim pasom uposlila Damjanović, a njoj nije bilo teÅ”ko da zatrese drugi put mrežu na utakmici i donese dobru prednost svojoj ekipi. Imala je Lokomotiva joÅ” nekoliko prilika u prvom poluvremenu, a najbolja preko Smiljanić u 36. minuti, koja je odlično Å”utirala, ali je Gvozderac odbranila njen udarac. Manje, viÅ”e to je bilo sve u prvom dijelu igre, koje je potpuno zasluženo pripalo Brčankama.

Odlično započele sezonu

U nastavku se gotovo igralo u istom ritmu, Lokomotiva je napadala, a Banja Luka se uglavnom branila i pokuÅ”avala da uradi neÅ”to viÅ”e iz kontranapada. Nije se dugo čekalo na novi pogodak domaćina, igrala se 51. minuta, kada je Vujadin iskoristila greÅ”ku Barać i odlično poslala loptu pored Gvozderac za vođstvo od 3:0. Nakon toga, nova prilika za Lokosice doÅ”la je u 63. minuti. Smiljanić je odlično Å”utirala i pogodila prečku, a u nastavku akcije i Damjanović stativu, ali je rezultat ostao isti.

Deset minuta kasnije, doÅ”lo je do novog rezultata, Vujadin je prekrasnom dugom loptom prebacila odbranu Banja Luke i odlično pronaÅ”la Smiljanić, a ona rutinski zavrÅ”ava akciju i postiže svoj prvi pogodak za novi klub. Samo dva minuta kasnije, Nikolina Vujadin, koja je odigrala sjajnu utakmicu, topovskim udarcem sa 25 metara pogađa lijevi ugao Gvozderac i postavlja konačan rezultat utakmice.

- Prije svega čestitke djevojkama na pobjedi visokim rezultatom 5:0. Vjerujem da oni danas koji su gledali, mogli su da vide da je mogao da rezultat bude i drugačiji u naÅ”u korist, ali mozda i ne, jer ekipa Banja Luke je mlada iĀ dala je sve od sebe po ovom teÅ”kom vremenu. Vjerujem da je primjetna razlika i u kvalitetu, ali i treba biti maksimalno fokusiran na ovoj temperaturi i odigrati devedeset minuta. Vjerujem da su djevojke odradile maksimalno koliko su mogle, tako da možemo da budemo zadovoljni. Gledaćemo da idemo utakmicu po utakmicu i da skupimo Å”to veći broj bodova. Čeka nas nova u subotu, to je praktično u pet dana treći meč, tako da vidjećemo. Nadamo se da ćemo nastaviti igrati iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje, rekao je trener Lokomotive, Milorad IliÅ”ković.Ā 

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Banja Luka 5:0 (2:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Ilma Durmo (Zenica).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Vujadin, Dabić).

Lokomotiva: Todorić, Å ećić (od 84. Malinović), Džanić (od 84. Nakičević), MeÅ”anović (od 52. Dabić), Trujić, Vujadin, Smiljanić, Zukić, Crnobrnja (od 70. Faćić), Damjanović (od 84. Vidović), Vasiljević.

Trener: Milorad IliÅ”ković.

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Ćebedžija, Savić, Jandrić (od 88. Đukanović), Marjanović, Bokan (od 77. Kokir), Filipović, Lolić, Milanović, Cvijić.

Trener: SaÅ”a Kujundžić.

Igračica utakmice: Nikolina Vujadin (Lokomotiva Brčko).

Deseta pobjeda protiv Banjalučanki

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Lokomotiva Banja Luka