XS
SM
MD
LG

Miloš Gigović sudi mostarski derbi, Halkić duel Borca i Radnika

Utakmicama devetog kola nastavlja se WWin liga Bosne i Hercegovine u fudbalu, a jedan sudija će debitovati

U devetom kolu igra se mostarski derbi Veleža i Zrinjskog, a ova utakmica je povjerena Milošu Gigoviću iz Gradiške, sa pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Enesom Đozićem iz Sarajeva, dok je četvrti sudija Amin Efendić. U VAR sobi je Antoni Bandić kao VAR sudija, a AVAR je Amer Macić iz Mostara.

Sarajevo gostuje na Pecari kod Širokog Brijega, a meč sudi Dragan Petrović iz Banjaluke, sa pomoćnicima Bojanom Makarićem i Stefanom Tešanovićem. Četvrti sudija je Danijel Perić iz Bijeljine. U VAR sobi su Aleksandar Njegomirović i Jure Musa.

Željezničar dočekuje Posušja na Grbavici, a utakmicu sudi Ernis Džemidžić iz Goražda, sa asistentima Senadom Ibrišimbegovićem i Damirom Lazićem. Četvrti sudija je Nemanja Aleksić iz Banjaluke. U VAR sobi su Mirza Kazlagić i Davor Maksimović.

Haris Halkić će suditi meč Borca i Radnika. Asistenti su Mirza Demir i Amir Hušidić, Četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja. U VAR sobi su Dragan Kesić i Tarik Mulasmajić.

U ovom kolu će biti i debitant Amir Kukić. Arbitar iz Bugojna je od početka sezone na listi, ali je do sada samo tri puta bio četvrti sudija, pa mu je ovo debi kao glavni arbitar u WWin ligi. On sudi utakmicu Igmana i GOŠK-a, a pomažu mu Davor Vukašinović i Boris Dujmović. Četvrti sudija je Benjamin Deljković iz Sarajeva. U VAR sobi su Mateo Musa i Amir Kadić

Josip Martinović iz Čapljine sudi meč Slobode i Sloge. Pomažu mu asistenti Davor Beljo i Marko Blažević, te četvrti sudija Darko Gedžić. U VAR sobi su Dražen Marić i Nihad Ljajić. 


Borac : Radnik
Željezničar : Posušje
Široki Brijeg : Sarajevo
Velež : Zrinjski
Igman : GOŠK
Sloboda : Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 7 5 2 0 17
2 Zrinjski 6 5 1 0 16
3 Željezničar 8 4 2 2 14
4 Posušje 8 4 2 2 14
5 Borac 5 3 1 1 10
6 Radnik 7 3 1 3 10
7 Igman 7 3 1 3 10
8 Velež 7 2 3 2 9
9 Široki Brijeg 8 2 3 3 9
10 Sloga 7 1 3 3 6
11 Sloboda 8 0 2 6 2
12 GOŠK 8 0 1 7 1