XS
SM
MD
LG

Bitka za elitu

Košarkaši Borca izborili su nastup u finalu plej-ofa prvenstva Republike Srpske pošto su sinoć u dvorani na Sokocu, u trećoj utakmici polufinalne serije, savladali istoimenog domaćina rezultatom 61:68. Izuzetno značajnu ulogu u crveno-plavom timu u ostvarivanju velikog uspjeha imao je i bek Dejan Barbarez, koji je u prve dvije utakmice polufinala postizao dvocifren broj poena (16 na Sokocu i 11 u Banjaluci), sinoć se zaustavio na 5, uz jednu trojku, ali u najboljem mogućem trenutku – kad je iskusniji rival prijetio da preokrene situaciju u svoju korist, na polovini odlučujućeg kvartala, za 53:58 na semaforu sokolačke dvorane.

– U polufinalu plej-ofa smo igrali protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Ušli smo hrabro u ovu polufinalnu seriju, naravno uz želju da iz nje izađemo kao pobjednici. Izgubili smo, nažalost, prvu utakmicu na Sokocu, ali smo u naredne dvije pokazali karakter i dokazali da ništa što smo radili tokom cijele sezone nije bilo slučajno. Čestitao bih svakako, ekipi Sokoca na odličnim partijama u polufinalnoj seriji i zahvalio se na prikazanom sportskom duhu. Što se tiče nas, pokazali smo da zajedništvo i timski duh prevazilaze sve prepreke i poteškoće  sa kojima smo se susretali, i sada nam samo preostaje da istrajemo do kraja. Poželio bih sreću kako sebi, tako i saigračima u namjeri da još jednom pokažemo kako se bori za klub i da, ginući na terenu, i srcem i glavom, vratimo Borcu status premijerligaša – rekao je Dejan Barbarez.

Podsjetimo, prva utakmica finalne serije između Borca i Bratunca igra se u nedjelju (22. april) u dvorani Borik sa početkom u 20:30 časova, a kako je saopšteno iz banjalučkog kluba, ulaz će biti besplatan.

(borac-sport, foto: borac-sport)