XS
SM
MD
LG

102 : 99
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
0 0 pre 5 godina

Izveštaj utakmice

Radnik poguran sudijama savladao Student-Igokeu nakon tri produžetka

17.11.2018 Đ. Malešević

Košarkaši Radnika savladali su Student-Igokeu u šestom kolu Prve lige Republike Srpske. Oni su nakon tri produžetka slavili rezultatom 102-99.

Radnik je sjajno otvorio susret. Igrali su jako odbranu i faktički je samo Simanić igrao u Studentu u prvom periodu. Nakon prvih deset minuta, Radnik je vodio 20-12. Student se nije predavao lako. Sjajnom su odigrali drugi period i došli su do potpunog preokreta. Na poluvremenu su imali devet poena prednosti.

Treći period bio izjednačen. Ipak, u završnici ovog dijela igre, Student je odigrao sjajno i sa 14 poena prednosti ušli su u poslednji period. A onda kreće cirkus. Prvoplasirana ekipa na tabeli, ekipa Radnika, našla se u problemu protiv vrtića Aleksandra Čikića. Tada na scenu stupaju sudije. Sudilo se sve i svašta u korist Radnika. Ipak, Student je vodio 67-58 i djelovalo je da idu ka pobjedi. Ipak, Kokoruš i drugovi su uspjeli napraviti seriju i došli su do produžetka.

Na kraju nismo gledali jedan nego čak tri produžetka. Momci iz Studenta su se borili. Međutim, igrali su i protiv rivala i protiv sudija. Računajući poslednji period i tri produžetka, suđeno je preko 20 faula igračima Studenta. Bila je sekvenca u kojoj je nad Kokorušem u šest vezanih akcija suđen faul. I pored skandaloznog suđenja, Student je vodio 89-83 u drugom produžetku. Međuti, sudije su opet odradile svoje. Nisu sudili ništa na igračima Studenta a na drugoj strani sudili su i poglede igrača Studenta upućeni igračima domaće ekipe. Iako su dali svoj maksimum, mladi momci Aleksandra Čikića su pali nakon tri produžetka i Radnik je došao do pete pobjede u šest kola. 

Radnik je do pobjede predvodio Kokoruš sa 42 poena i 15 skokova dok je goste predvodio Simanić sa 25 poena i 14 skokova.

Foto: Igokea Republika Srpska

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Radnik BN Basket Student-Igokea
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača