XS
SM
MD
LG

Mladost Doboj-Kakanj
08.05.2021 15:00
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
: Bilobrk, Simonović, SuÅ”ić, Filipović, Popara, Gogić, Jelić, Karić, VuÅ”urović, Motika, Å ubert. Na klupi su: Kozić, Nikić, Lazić, Milenković, Å ukilović, Đurić, Grahovac, Zupur, Janjić.
Počeo meč dva davljenika u Premijer ligi.
Domaćin ima terensku inivcijativu, ali nema golova.
Velić, Alić, Žulj, Å abanović, Sadiku, Hadžić, HiroÅ”, Dedić, Dejanović, Mahmić, Begić. Na klupi su ostali: Dizdarevć, Hrustanović, Vazda, Ćerimagić, Miljanović, Jahić, Å arić, Vladić, Čago.
IzveŔtaj utakmice

Radniku veliki bod

08.05.2021 Administrator DC

Mladost - Radnik 0:0

Fudbaleri Mladosti i Radnika rezultatom 0:0 su remizirali u susretu 29. kola Premijer lige BiH, a ovaj bod više će odgovarati domaćima, koji su napravili još jedan važan korak u borbi za opstanak. I pored toga, Mladost može žaliti što nije stigla do trijumfa, jer je bila bolji tim.

 

Nakon blagog presinga gostiju na otvorenju meča, Mladost preuzima inicijativu i počinje stvarati šanse. U 15. minuti kolosalnu nije realizovao Anel Dedić, čiji je udarac sjajno zaustavio Luka Bilobrk. Dvadesetak minuta kasnije, nakon nekoliko pokušaju u kaznenom prostoru Radnika gosti mogu biti itekako zadovoljni što nisu primili gol. Pokušao je Dejanović, ali lopta je odbijena do Hiroša koji šutira sa desetak metara, ali njegov udarac blokira Šubert i spašava svoj tim.

 Do kraja prvog dijela šanse za domaće imali su još Hiroš i Dedić, a Radnik u prvom dijelu nije ni zaprijetio na pravi način. Očekivalo se da nastavak meča bude još bolji, ali umjesto toga su oba tima bila maksimalno rezervisana i prave igre nije ni bilo. Tek je na momente rezervista Velibor Đurić u redovima gostiju ozbiljnije prijetio.

U finišu meča, Bilobrk brani još jedan udarac Dedića, pa je tada postalo jasno da pobjednika neće biti. Ovim bodom, Mladost sada ima 28 bodova, dok Radnik ima 22 boda. Do kraja sezone, raspored ova dva tima je ovakav:

30. kolo
Olimpik - Mladost
Krupa - Radnik

31. kolo
Mladost - Sarajevo
Radnik - Olimpik

32. kolo
Široki - Mladost
Sarajevo - Radnik

33. kolo
Radnik - Široki Brijeg
Mladost - Velež

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Mladost Radnik