XS
SM
MD
LG

2 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Bender Josip Malić Luka Crnčević Mate Kosorić Aleksandar Mujezinović Mustafa Juričić Luka Vrhovac Vedran Blažević Ante Bojo Petar Mekić Nedim Gasal Hamza. Na klupi: Muftić Vedad Zec Ermin Zdunić Bruno Hrelja Damir Drina Amar Beća Omar Duraković Faruk Kočević Neriman Bekrić Samir
Postava
Hodžić Samed Popara Nikola Vasić Aleksandar Urošević Aleksa Blagojević Jovan Ristanović Predrag Šarić Kenan Pantelić Đorđe Šubert Ivan Todorov Mile Hasukić Esmir. Na klčupi: Mitrović Dalibor Nikić Nenad Batar Bojan Sušić Pavle Motika Jovan Gajić Nikola Došlo Dragan Tahrić Amar Marković Bojan
Izveštaj utakmice

Željo bolji od Radnika

21.11.2021 Administrator DC

Fudbaleri Željezničara prekinuli su niz od tri uzastopne utakmice bez pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i u 17. kolu domaćeg šampionata na stadionu Grbavica porazili bijeljinski Radnik rezultatom 2:0. Pobjeda sarajevskog sastava je izuzetno važna u borbi za što bolji plasman do kraja sezone i ''mirnije zimske snove'' u redovima  najtrofejnijeg bh kluba. 

U nezanimljivom prvom dijelu izdvojili smo prvu priliku za goste u 18. minuti kada je Todorov bio u dobroj poziciji, ali je izblokiran i ostalo je 0:0, da bi tri minute kasnije Crnčević ostavio loptu za Mekića koji je pokušao sa nekih 25 metara, no Hodžić je zaustavio njegov udarac.

 

U 25. minuti Juričić je šutirao sa dvadesetak metara pravo u Hodžića baš kao i u 36. minuti susreta kada je golman bijeljinskog sastava zaustavio njegov udarac. Tri minute kasnije posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, ali udarac Juričića odlazi pored gola, te je ostalo 0:0. 

Svega pet minuta u nastavku bilo je dovoljno fudbalerima Željezničara da dođu u vodstvo. Blažević se fenomenalno oslobodio svog čuvara na desnoj strani i ubacio za Juričića koji je nemilosrdan u kaznenom prostoru gostiju za 1:0 Plavih na Grbavici. Nakon gola Juričića uslijedio je zaista miran ritam igre na Grbavici, a u 79. minuti gosti su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Vedrana Vrhovca u kaznenom prostoru, ali je sudija Zoran Grbić pokazao da se igra nastavi. 

Željezničar je drugo put pogodio u 91. minuti i tako došao do tri boda. Bekrić je izveo korner, a Hodžića matirao Zdunić za konačnih 2:0. Željezničar je i dalje sedmi na tabeli sa 22 osvojena boda iz 17 odigranih utakmica dok je Radnik i dalje posljednjeplasirani sa deset osvojenih bodova iz isto toliko susreta. Plavi će u sljedećem kolu, narednog vikenda gostovati na Tušnju kod ekipe Slobode dok će Radnik na svom terenu dočekati ekipu aktuelnog prvaka , sastav banjalučkog Borca. 

Željezničar - radnik 2:0 (0:0)

Stadion: Grbavica. Gledatelja: 1.500. Sudija: Grbić Zoran (Prijedor). Žuti kartoni: Malić, Gasal, Mekić, Crnčević, Ivković (Željezničar), Todorov (Radnik). Strijelci: 1:0 - Juričić (50), 2:0 - Zdunić (91). 

Željezničar: Bender; Blažević, Kosorić, Vrhovac, Malić; Crnčević (90. Kočević), Mekić, Bojo (46. Bekrić), Mujezinović (46. Zdunić), Gasal (63. Beća), Juričić (70. Zec). Trener: Tomislav Ivković. 

Radnik: Hodžić; Vasić, Ristanović, Šubert, Urošević; Popara (80. Marković), Blagojević, Pantelić (80. Nikić), Todorov (67. Sušić), Šarić (53. Motika); Hasukić (67. Došlo). Trener: Velibor Đurić. 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Željezničar Radnik