XS
SM
MD
LG

5 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice

Petarda Igmanu

25.02.2024 Administrator DC

Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog danas su na svom terenu deklasirali Igman u susretu 20. kolaVVin  lige BiH, a konačan rezultat ovog meča je glasio 5:0

 

U uvodnom dijelu utakmice, igra je bila izrazito izjednačena, a na prvu ozbiljnu priliku se čekalo sve do desete minute, kada je Kiš šutirao, ali je njegov udarac izblokiran.

U 12. minuti je Hebibović imao odličnu priliku za svoj tim, šutirao je sa dvadesetak metara, ali je Marić uspješno odbranio njegov udarac, a u 18. minuti nakon centaršuta Ramića je golman domaćeg sastava sjajno intervenisao.

 Poslije toga je uslijedio mirniji period igre, gdje se nije moglo vidjeti ništa značajnije od obje ekipe, a onda je u 29. minuti Zrinjski stigao u vodstvo.

Bilbija je uputio dobru loptu u protivnički šesnaesterac, gdje se najbolje snašao Kiš, koji je pogodio za vodstvo svog tima od 1:0, tako je njegov gol bio ‘okidač‘ za njegove saigrače, koji su u narednih desetak minuta postigli još tri gola.

U 32. minuti su Plemići udvostručili prednost preko Tičinovića, u 36. minuti je Bilbija iz penala pogodio za 3:0, a samo dvije minute kasnije, Malekinušić je pogodio za 4:0.

U drugom dijelu ovog susreta, Zrinjski je uspio da postigne još jedan pogodak. Igrala se 78. minuta, kada se u listu strijelaca upisao Hrvoje Barišić, pa se tako njegov gol ispostavio kao posljednji na današnjem susretu u Mostaru. 

Poslije ove pobjede, Zrinjski je ostao na drugoj poziciji ligaške tabele i sada na svom kontu ima 42 osvojena boda, odnosno sedam manje u odnosu na prvoplasirani Borac. S druge strane, Igman sada zauzima 11. poziciju sa 19 bodova. 

Zrinjski – Igman 5:0 (4:0)

Stadion: Bijeli brijeg . Gledalaca: 500. Sudije: Mateo Musa (Čitluk) Strijelci: Kiš 29.   Tičinović 32.  Bilbija 36. Malekinušić 38. Barišić 78.  (Zrinjski).  Å½uti kartoni:  Jakovljević (Zrinjski),  a Velić, Oremuš (Igman)

Zrinjski : Marić - , Barišić 7,  Kiš 7 ( od 76.  Mulahusejnović), Malekinušić 7,  Ramić 7( od 69. Brekalo), Savić 6,5 (od 60. Zlomislić), Jakovljević 7,  Memija 7, Korda 6,5 ( od 69. Ivančić), Tičinović 7 ( od 60. Ivan Jukić), Bilbija 7.

Igman :  Ćeman 5, Bešagić 5, Velić 5, Hebibović  5 ( od 60. Čubrilo), Oremuš 5 (od 60. Hebibović), Brekalo 5, Đorić 5, Bajrić 5, Pirić 5 ( od 83.Duran), Džanković 5  ( od 60. Mešić), Ramić 5 ( od 60. Ahmetović)  

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Zrinjski Igman
campino je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu