XS
SM
MD
LG

Treća svjetska medalja oko vrata Nemanja Majdova: Sada smo kompletirali kolekciju!

Foot/ IJF

Džudista Nemanja Majdov okitio se srebrom sa svjetskog prvenstva u Abu Dabiju, mjesta koje mu je toliko puta kroz karijeru donijelo radost. 

Majdov je u finalnom meču poražen na wazari od Japanca, Gokija Tađime, poslije nešto manje od šest i po minuta velike borbe.

Sada, Nemanja Majdov u svojoj kolekciji ima svjetsko zlato iz 2017. godne, svjetsku bronzu iz Tokija 2019. godine i evo stigla je srebrna medalja za kompletiranje svjetskog podijuma.

- Imamo sada ful kolekciju svjetskih medalja, zlato, srebra, bronza. Imali smo šest mečeva danas ,pet pobjeda. Izgubili smo finale u zlatnom poenu, svaki meč je bio težak. Slava Bogu na svemu, uspjeli smo obradovati sve Srbe na planeti, da ih učinimo ponosnim, da pokažemo od čega smo i kakvi smo. Sve Srbe u Srbiji, Republici Srpskoj, na Kosmetu. Ovo je za sve vas. Mi smo samo predstavnici. Trudićemo se da vas još puno puta obradujemo, a sljedeća stanica su Olimpijske igre u Parizu, rekao je Nemanja Majdov nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu.

Nemanja Majdov je u kategoriji do 90 kilograma naredao Davida Klamerta iz Češke, Mamedalija Ahajldajeva iz Turkmenistana, Kubanca Ivana Felipea Moralesa u četvrtfinalu, te u polufinalu Karamnoba Saipova koji nastupa pod zastavom Libana. U finalu je poražen od Japanca Gokija Tađime.