XS
SM
MD
LG

Rukometaši Borca iznad Kozare, za pehar sa Dobojlijama

Ekipa RK Borac FOTO RSRS

Rukometaši Borca m:tel drugi su finalisti Kupa Republike Srpske pošto su u polufinalu dobili Kozaru iz Gradiške rezultatom 31:29. Sada im je ostao jedan korak do rekordnog 16. trofeja u ovom takmičenju, a rival u meču odluke biće Sloga. Ovaj duel između starih rivala na programu je sutra (nedjelja) u 15 časova u Gradišci.

Što se tiče duela sa timom iz Gradiške gosti iz Banjaluke su lako došli do željenog cilja. Domaći su na početku pružali otpor, a onda je presudio kvalitet koji je na strani "crveno-plavih" koji su prvom poluvremenu u nekoliko navrata imali osam golova viška. Bio je to znak treneru Smajlagiću da ukaže priliku svim igračima i na odmor se otišlo sa 17:12.

Drugi dio donio je u finišu pravu dramu. Na minut prije kraja domaći su smanjili na 29:28 uz veliku podršku svojih navijača. Ipak, više nisu mogli i Borac je meč riješio u svoju korist 31:29 uz 10 golova Vladana Đurđevića, kod Kozare 13 je dao Danijel Stojović. Kod pobjedničkog tima najefikasniji bio je, a kod poraženog.

Pobjedniku Kupa osim pehara pripašće 3.000, a poraženom 2.000. Nagrade je obezbijedio Rukometni savez Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu koji je pratio oba polufinala.

Uoči sutrašnjeg finala biće održana redovna izvještajna Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske sa početkom u 11 časova.