XS
SM
MD
LG

Rukometaši Sloge preko Leotara u finale Kupa

Detallj sa utakmice Sloga - Leotar FOTO: RSRS

Rukometaši Sloge plasirali su se u finale Kupa Republike Srpske nakon pobjede u polufinalu nad Leotarom, i to poslije sedmeraca 39:38 (35:35, 16:18). Ko će im biti rival u sutrašnjem finalu biće poznato poslije drugog polufinala u kojem se sastaju ORK Kozara - Borac m:tel (večeras u 18.30).

Sloga je u 21. minutu vodila sa 14:10 i u tim trenucima bili su mnogo bolji tim. A onda je uslijedio nagli pad, u nekim situacijama nisu imali ni sreće, a rival je sve to kažnjavao. Pet minuta kasnije serijom 7:0 tim iz Trebinja napravio je preokret za 17:14. zahvaljujući raspoloženom Marku Parežaninu koji je u ovom dijelu dao sedam golova. Tada su se malo trgli igrači iz Doboja, ali je Leotar poslije prvog poluvremena vodio 18:16.

U nastavku Leotar je sve do tri minuta prije kraja držao sve u svojim rukama. Imali su 33:28, a onda je u 51. minutu isključen Parežanin. To je Sloga iskoristila i golom Darija Đenadije došla do 35:35 i dodatnih sedmeraca. Tu su bili uspješniji igrači iz Doboja koji su na kraju slavili 39:38 uz osam golova Darija Đenadije. Na drugoj strani ubjedljivo najbolji bio je Marko Parežanin sa 15 pogodaka. Kod Trebinjaca sa sedam metara nisu pogodili Šukić i Ratković, a kod Sloge Todorović.

Po završetku meča obavljeno je svečano otvaranje 28. finala Kupa Republike Srpske. Prisutnima su se u dvorani Arena se obratili Dragutin Kovačević, šef kabineta gradonačelnika Gradiške i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević. Obojica su svima poželjeli uspjeh, a Umičević se zahvalio ljudima iz Kozare na domaćinstvo i posebno gradonačelniku Zoranu Adžiću.

FOTO: RSRS

Trobojka u Gradišci FOTO: RSRS