XS
SM
MD
LG

Nole veruje u brz povratak na teren

Foto: X / Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama dan nakon operacije kolena i istakao da je hirurška intervencija dobro prošla. Kaže da će dati sve od sebe da bude zdrav i spreman da se što pre vrati na teren.

Nakon što je u sredu podvrgnut operaciji meniskusa desnog kolena u Parizu, Novak Đoković je na društvenim mrežama saopštio da je sve dobro prošlo.

 

 

"Prethodnih dana sam morao da donesem neke teške odluke nakon što sam povredio meniskus tokom poslednjeg meča. Još uvek sve procesuiram, ali sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je operacija prošla dobro", napisao je Đoković uz fotografiju iz Pariza.

Zahvalio je lekarskom timu i navijačima na podršci.

"Veoma sam zahvalan timu lekara koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci koju sam dobio od svojih navijača. Daću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se što pre vratim na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži. Idemooo", napisao je najbolji teniser sveta.

Prema prvim procenama, Đoković će biti tri nedelje van terena, što znači da će propustiti Vimbldon, ali postoje realne šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pirova pobeda nad Serundolom

Novak Đoković je u utorak otkazao trening u Parizu da bi otišao na magnetnu rezonancu koja je pokazala da na meniskusu desnog kolena postoji oštećenje zbog kojeg je morao da se povuče sa Rolan Garosa, a onda ode na hiruršku intervenciju.

Najbolji teniser sveta se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Argentincem Fransiskom Serundolom (3:2) i trebalo je da u sredu igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Đoković je tokom drugog seta duela sa Serundolom povredio desno koleno nakon proklizavanja usled lošeg stanja terena u Parizu.

U nekoliko navrata je morao da zatraži pomoć lekara, ali je uspeo da prođe u četvrtfinale i upiše rekordni 370. trijumf na grend slem turnirima.

Đoković od ponedeljka neće biti prvi na ATP listi, a može da padne i na treću poziciju.