XS
SM
MD
LG

Privilegija je u Kazanju predstavljati Republiku Srpsku

Sportisti Republike Srpske već nekoliko dana se u Kazanju, u Rusiji bore za medalje na Igrama Briksa. Delegacija, što novinara, što sportista, što novinara iz Republike srpske, a tamo su ekipe RTRS-a i ATV-a broji oko 90 članova.

Sportisti, treneri i ostali su smješteni u zgradama u kojima su svojevremeno boravili učesnici univerzijade 2013. godine.

Portparol Ministarstva porodice, omladine i sporta Mirela Vujatović nam je rekla da su zadovoljni i smještajem i onim što im Selo pruža-

-Sve je zaista dobro i nemamo nikakvih poteškoća. Volonteri koji rade sa nama su izuzetno ljubazni, susretljivi, pomažu ako nam šta treba. Nismo na žalost još imali mogućnosti da odemo u grad i vidimo Kazanj, ali se nadam da ćemo do kraja igara i to moći uraditi. Moram reći da je kontrola izuzetno rigorozna i svaki izlazak ili ulazak u Selo je puna kontrola. Bez akreditacije niste u mogućnosti da se krećete, kaže Mirela.

Domaćin je prema našim sportistima i dele3gaciji veoma susretljiv i ljubazan,a pravo oduševljene je izazvao vozač autobusa kojim su sportisti išli na svečano otvaranje.

-Zaista smo se prijatno iznenadili kada nas je vozač pitao sa Banja Luku i još neke detalje oko Republike Srpske. Nismo u prvi mah mogli povjerovati da u tako daleko Kazanju neko zna mnogo toga o Republici Srpskoj. Inače moram da kažem da smo svi u delegaciji ponosni na činjenicu da predstavljamo Republiku Srpsku i svi se trude da to urade na najboilji mogući način, kaže Mirela Vujatović.

 

 

Za sada u Kazanju sve protiče u najboljem redu, danas je stigla i prva medalja. Bronzu je osvojio Pavle Dujaković, a mnogi sportisti su bili prisutni Pavlovom meču za medalju.

-Prevoz je odličan. Teniski tereni su nam jako blizu, ostala borilišta nisu. Međutim, idealno je pokriveno sve prevozom, da možete da stignete da gledate ono što želite, kaže nam Mirela i ističe da jedino im internet malo pravi poteškoće. Naime, imaju ga u sobama, a kad izađu ispred zgrada ostaju bez njega. Ima ga, ali im šifre od mnogobrojnih mreža i nisu tako dostupne.

I taj problem se naravno lako rješava, a zahvaljujući tv ekipama, a tamo su Nemanja Babić i Darko  Sošnja, snimatelj   sa RTRS-a, te Jovana Vidović i Luka Rućnov , snimatelj ATV-a mi dobijamo izjave i videa sa nastupa naših takmičara.

 Novinarske ekipe inače nisu u Selu, one su smještene u hotelu u gradu, pa imaju tu privilegiju da mogu bolje upoznati Kazanj.