XS
SM
MD
LG

Maksimov bi da se vrati u Srpsku

Aleksandar Maksimov

Nakon što je napravio plodnu fudbalsku karijeru, nastupajući nakon rodne Makedonije i u Austriji, Italiji, Nemačkoj , Crnoj Gori , Srbiji, BiH i Republici Srpskoj, Aleksandar Maksimov se otisnuo u trenerske vode. Pokazalo se za kratko vreme da je kao mlad ambiciozan trener, snažnog karaktera i jasne fudbalske vizije. I

ako je tek stekao Uefa B licencu istakao se vodeći omladinske selekcije Rabotničkog iz Skolja, FK Belasice i  Lokomotive U 15, U 17,  a bio je i pomoćni trener skopskog drugoligaša. Stekao je simpatije kao mladi fudbalski stručnjak koga odlikuje odlična komunikacija, kreativne strategije i dobroreagovanje na visoke zahteve, potrebne za uspešan i napredan timski rad.

 Posebno lepe uspomene ga vežu za BiH i Republiku Srpsku gde je nastupao za prvoligaše Alfa Modriču, Podrinje iz Janje i federalnog ligaša gradačačku Zvijezdu. Sa setom se priseća vremena provedenog u Modriči i Janji i ima veliku želju da se na ovim prostorima okuša i u trenerskom poslu.

-Jedan od najlepših delova moje fudbalske karijere vezuju me za Republiku Srpsku, u Modriči i Janji mi je bilo kao kod kuće, stekao sam veliki broj prijatelja sa kojim sam i dan, danas u kontaktu. Nedavno sam obavio razgovore  i postoji mogućnost da kao trener nastavim raditi upravo u jednom od klubova koji se takmiči pod okriljem FSRS. Željan sam afirmacije i dokazivanja, dobro mi je poznato kakav stil igre se gaji u Republici Spskoj i to bi mi u potpunosti odgovaralo za moj dalji napredak. Uglavnom kao trener forsiram agresivan i napadački fudbal, uvek za pogodak više. Naglašavam pozicioniranje, tečno kretanje,   i nepogrešivu kontrolu nad loptom .Nadam se da će se moji trenerski kvaliteti prepoznati i da ću uskoro bilo kao trener ili pomoćnik zauzeti mesto u jednom od klubova iz Republike Srpske, uopšte nisam opterećen da li ću raditi sa ekipama iz omladinskih pogona ili sa seniorskim sastavom, ponavljam za ovo područje sam posebno vezan i bio bih presretan da ostvarim trenerski angažman - zaključio je mladi i ambiciozni fudbalski stručnjak Aleksandar Maksimov.