XS
SM
MD
LG

3 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Konačno trijumf

02.11.2020 Tekst i foto: Goran Riro Radimirović

Ā U utakmici 13. kola mtel: I lige Republike Srpske između FK Kozara (GradiÅ”ka) i FK Sloboda (Novi Grad) odigranoj danas na Gradskom stadionu u GradiÅ”ci fudbaleri Kozare su nakon Å”to slast pobjede nisu osjetili osam utakmica zaredom ostvarili važnu pobjedu i slavili sa 3-2.

Tek Å”to je utakmica počela Eskić dolazi u Å”ansu, Å”utira i pogađa stativu gola gostiju. Dva minuta kasnije, Eskić je ponovo u Å”ansi, izlazi sam pred Traku, ali Å”alje loptu zamalo pored gola. Nakon kornera u 4. minuti Runić Å”utira zamalo preko gola. Uspijevaju gosti iz Novog Grada da odole početnom pritisku Kozare i povežu svoje redove. Igra se otvoreno na obe strane. U 21. minuti Popović odlično prodire uzduž korner linije, Å”alje loptu iza leđa golmana Trake, ali ona prolazi paralelno sa gol linijom, dok Å ikanjiću nedostaju milimetri da je zahvati i ugura u gol. I dok kroz glavu igrača Kozare prolaze Å”anse koje su propustili, gosti u tri poteza prebacuju loptu do Desnice u kontranapad, koji Å”utira i dovodi goste u vođstvo od 0-1. Ipak, nastavljaju fudbaleri Kozare sa napadima. PokuÅ”ava ponovo Popović, ali je Trako ovaj put na mjestu U 32. minuti lopta dolazi do Lolića koji jako Å”utira sa ivice Å”esnaesterca i postiže gol za izjednačenje.Ā  Samo tri minuta kasnije, Veljkić Savo izvodi aut, lopta dolazi do Å ikanjića koji ulazi u Å”esnaesterac gostiju, Å”utira i postiže gol za vođstvo Kozare od 2-1. PokuÅ”avaju gosti doći do izjednačenja preko Živanića u posljednjoj minuti poluvremena, ali je Modić siguran i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Kozare od 2-1.

Ā 

Olako fudbaleri Kozare prepuÅ”taju inicijativu gostima iz Novog Grada u drugom poluvremenu, ali se igra većinom između dva Å”esnesterca. Odbrane oba tima su na visini zadatka i nema previÅ”e uzbuđenja u početnim minutama drugog poluvremena.U 67. minuti Desnica, ponajbolji pojedinac u redovima Slobode Å”utira iz daljine, ali lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani pokuÅ”ava Domuzin, ali je neprecizan. I kad su već svi očekivali kraj u 88. minuti slobodan udarac sa dvadesetak metara izvodi Desnica i pored nemoćnog Modića majstorski Å”alje loptu u mrežu Kozare za izjednačenje. Sudija Mazić pokazuje da se igra joÅ” tri minuta, igrači Slobode pokuÅ”avaju da ukradu vrijeme i sačuvaju loptu u svojim nogama zadovoljni rezultatom. Ipak, nije proÅ”ao ni minut nadoknade, lopta dolazi do Lolića zaboravljenog od odbrane gostiju, koji izlazi pred Traku i postiže svoj drugi gol na utakmici za važnu pobjedu Kozare od 3-2.

Ostala su joÅ” dva kola do kraja jesenjeg dijela prvenstva u mtel: I ligi Republike Srpske. Sljedeće subote 08. 11. 2020. na rasporedu je pretposljednje 14. kolo, a fudbaleri Kozare putuju u Banja Luku gdje e im domaćin biti FK Željezničar Sport Team. Utakmica počinje u 13 i 30 časova.

Kozara -Ā Slooboda 3:2 (2;1)

FK Kozara (GradiÅ”ka):Ā Modić S., Veljkić S., Raspudić B., Hamzić A., Lolić D., MalbaÅ”ić A., Popović A. (od 46. min. Domuzin D.), Runić N., Eskić S. (od 81. min. Veljkić Đ.), Batar B., Å ikanjić M., trener Žerić N., klupa: GliÅ”ić P.,Govedarica S., Beuk S., Borković N., Pepić D., MalbaÅ”ić M.

FK Sloboda (Novi Grad):Ā Trako E., Bubić Ž., Arežina D., Živanić B. (od 5. min. Vučen B.),, Desnica M., Dojčinović S., Galin M., Stojnić S., Dodig M. (od 55. min. ., Antonić Lj.), Kostadinović B., Kukavica E., trener Å abić E., klupa: Kondić M., Salkić ADavidović R., RadiÅ”oć L., Å umić E.

Prva liga RS Prva liga RS m:tel Prva liga Republike Srpske Kozara Sloboda