XS
SM
MD
LG

0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Remi Radnika i Veleža

15.04.2022 Administrator DC

Radnik - Velež 0:0

 U okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Radnik je na svom terenu ugostio ekipu FK Velež. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

 

Teren za igru nije pružao mnogo, ali su fudbaleri počeli odlično na obje strane. Prva šansa za Radnik desila se u trećoj minuti utakmice, kada je Nikić dobro prošao i centrirao, ali je Živković loše zahvatio loptu, te je Bogdanović odbranio.

Samo tri minute kasnije prva prava prilika i za Velež. Demir Peco je šutirao, ali Azir Muminović je upisao svoju prvu odbranu. U nastavku zaprijetio je i Dino Hasanović, ali je njegov udarac otišao pored gola.

U nastavku utakmice Rođeni su bili bolji protivnik, međutim protiv raspoloženog Muminovića se nije moglo. U 26. i 28. minuti utakmice dvije kolosalne prilike, ali i još bolje intervencije golmana Radnika. Do kraja prvog poluvremena većih prilika nije bilo.

U nastavku ponovo je Radnik prvi zaprijetio, a ovoga puta udarac Pantelića je odbranio Bogdanović. U 56. minuti utakmice viđena je pomalo bizarna scena, kada se jedna od prskalica na sredini terena uključila i na kratko prekinula susret.

Igrala se 66. minuta utakmice kada je Azir Muminović upisao novu fenomenalnu odbranu. Brandao je šutirao iz mjesta sa dvadesetak metara, a Muminović je sjajno odbranio i izbacio loptu u korner. Na kraju Muminović je bio najzaslužniji sa sedam odbrana za osvojeni bod Radnika koji će mu značiti u borbi za ostanak u društvu najboljih. 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Radnik Velež
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača