XS
SM
MD
LG

Na Ravnoj planini predstavljanje projekta izgradnje prve skijaške dvorane u BiH

Ski centar Ravna planina

Na Ravnoj planini će u srijedu, 31. jula, biti predstavljen projekat izgradnje prve skijaške dvorane na Balkanu, saopšteno je iz Ski-centra „Ravna planina“.

„Dvorana će se snabdijevati iz obnovljivih izvora energije. Imaće čak 350 metara dugu skijašku stazu, te visinsku razliku od 100 metara“, ističe se u saopštenju.

Na 16.000 metara kvadratnih prostiraće se skijaška staza, snježni park, staza za ski-trčanje, sankalište i bebi-park.

Planirani rok za završetak ski-dvorane je pet godina.

Kako su pojasnili, ideja o projektu koji bi omogućio skijanje tokom cijele godine, nezavisno od godišnjih doba i vremenskih uslova javila se iz razloga jer su klimatske promjene uticale na zimski turizam.

Ski-centar je bio začetnik ideje povezivanja Pala sa Jahorinom kada su se davne 2010. godine predstavili sa projektom najmodernije kabinske žičare, gondole „Jahorina ekspres“.

„Tu su nam i ski-staze, rasvjeta, vještačko osnježavanje i ostala skijaška infrastruktura koja zadovoljava kriterijume za održavanje međunarodnih FIS takmičenja. Pored zimske, ne zaostaje ni ljetna turitička ponuda sa brojnim avanturističkim sadržajima“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je novina od ove ljetne sezone „Dino park“, koji već bilježi rekordnu posjećenost.

Ski-centar „Ravna planina“ već raspolaže sa 12 kilometara urađenih ski-staza, osnježavanjem, noćnim skijanjem, a osim postojećih smještajnih kapaciteta i restorana, u toku je izgradnja hotela sa spa sadržajima i konferencijskom dvoranom.

Predstavljanje projekta skijaške dvorane planirano je za 11.00 časova u restoranu „Gondola“ na Ravnoj planini.