XS
SM
MD
LG

Još se ne zna trener Dubaia
 

 Tokom zajedničke konferencije čelnih ljudi ABA lige i Dubaija, predstavnici tima iz UAE dotakli su se brojnih tema koje interesuju košarkašku javnost.
 
Novi tim u regionalnom takmičenju će igrati u „Koka kola areni“ u Dubaiju.

Dejan Kamenjašević, generalni direktor KK Dubai, je istakao da su 90% građana Dubaija stranci i da vole košarku i da je anketa pre pola decenije pokazala da 67% ispitanih istaklo da im nedostaje sportska franšiza.

- Ne mislimo da ćemo imati navijače kao Crvena zvezda i Partizan, Olimpijakos i Panatinaikos. Ne možemo to imati nikada u životu, jedino da ih kupimo kao igrače. Želimo da sagradimo identitet i klub kojim će se ponositi svi navijači Dubaija.

Svi se pitaju ko će biti trener. Pominjao se i Svetislav Pešić, selektor Srbije.

Kamenjašević je naveo da će se to znati nakon definisanja u kom evro takmičenju će igrati Dubai i da se gleda da to bude stručnjak iz regiona.

Kada su u pitanju igrači, prethodnih meseci su se pominjala imena od kojih zaziru svi u Evropi.

- Ne dovodimo Majka Džejmsa, Valtera Tavaresa i sve koji su se pominjali. Imaćemo skroman budžet za ABA ligu, u prvoj sezoni. Važno nam je da učimo, grešimo, steknemo iskustvo, uđemo i pokažemo se u najboljem svetlu. Takmičarski nije prioritet da osvajamo ABA ligu, jer i da je osvojimo, ne ulazimo kroz nju u Evroligu ili Evrokup. Cilj je oduvek bio ABA liga, ali komercijalno i sportski je bitno da igramo dve lige. Ulaskom u ABA smo pokazali da postojimo, da nismo neki oblak koji se vrti oko Balkana.

Đorđe Đoković, potpredsednik i izvršni direktor kluba, želeo je da naglasi da neće biti razbacivanja novca, kako mnogi misle, samo gledajući na to odakle klub dolazi.

- Nismo došli da se razbacujemo parama, dajemo osam miliona evra Tavaresu... želimo da stvorimo zdrav sistem! Trenutno stvaramo ekipu samo za ABA ligu, mahom od regionalnih igrača.