XS
SM
MD
LG
12.06.2024 Tekst i foto: ossrb.org

Holandija bolja od Srbije

Hrabroj Srbiji set protiv Holandije

 

Hrabroj Srbiji set protiv Holandije

SENIORKE – VI LIGA NACIJA 2024.

Podmlađena ženska seniorska reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari novu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija. Srbija je danas, u prvoj utakmici na turniru treće sedmice VI Lige nacija 2024. u Fukuoki, izgubila od Holandije sa 3:1, po setovima 25:20, 25:21, 18:25 i 25:12, posle 92 minuta igre.

 

Srbija je u prva dva seta bila dostojan rival favorizovanoj Holandija, pošto je u većem delu istih uspevala da odraži korak za protivnikom, a u par navrata je imala i rezultatsku prednost. Trud seniorki Srbije isplatio se u trećem periodu, pošto su pri vođstvu rivala od 11:7, vezale šest poena, što im je u nastavku ulilo dodatno samopouzdanje da smanje ukupan zaostatak za Holanđankama. U četvrtom periodu je za konačan ishod bilo presudno iskustvo Holandije, koje je u ranoj fazi seta uspela da se odvoji i na kraju upiše sva tri boda.

Drugi rival Srbije u Japanu biće Francuska u petak, 14. juna od 5.00 časova po našem vremenu, uz direktan prednos na Sport Klubu 1.

 

Treći protivnik podmlađene ženske seniorke reprezentacije Srbije biće Japan u subotu, 15. juna od 12.20 časova po našem vremenu. Srbija će u nedelju, 16. juna u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama igrati protiv Italije od 8.00 časova po našem vremenu. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Seniorke Srbije u interkontinentalnom delu neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu.

Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još 7 najuspešnijih selekcija.