XS
SM
MD
LG

Grbić sa Poljacima pogurao Srbiju ka Parizu

Srbija

Odbojkaši Poljske pobijedili su selekciju Kube rezultatom 3:0 (25:17, 25:20, 25:20) u utakmici posljednje takmičarske nedjelje Lige nacija u Ljubljani i pomogli reprezentaciji Srbije da se plasira na Olimpijske igre u Parizu.
 
Reprezentacija Poljske, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, ubedljivo je pobijedila Kubu u Ljubljani i napravila veliku uslugu odbojkašima Srbije.

Nakon što su Kubanci poraženi, Srbija će bez, obzira na rezultat večerašnje utakmice protiv Slovenije, domaćina treće i poslednje takmičarske nedjelje Lige nacija, ostati na FIVB rang listi iznad Kube, što donosi plasman na Olimpijske igre.

Žreb za takmičenje na Olimpijskim igrama u konkurenciji odbojkaša biće obavljen u Lođu 26. juna od 18.00 časova.

Učešće na turniru u konkurenciji odbojkaša već su obezbijedili Francuska, Njemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada. Preostalih pet reprezentacija pridružiće se u ponedjeljak, po završetku preliminarne faze Lige nacija, a među njima je definitivno i Srbija.

Na Olimpijskim igrama će se takmičiti i srpske odbojkašice, koje su već dobile i protivnike u Parizu. Igraće u u grupi A sa Francuskom, Kinom i SAD.

Inače, na finalni turnir Lige nacija plasiraće se domaćin Poljska i još sedam najuspješnijih selekcija. Završni turnir će biti odigran u Lođu od 27. do 30. juna. Poljska brani titulu, pošto je u finalu prošle godine pobijedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država.