XS
SM
MD
LG

UEFA se kasno budi
Fudbalski savez Srbije saopštio je danas navijačima reprezentacije Srbije da je dobio od Evropske fudbalske unije uputstva da će na večerašnjoj utakmici između "orlova" i Engleske u Gelzenkirhenu biti dozvoljeno unošenje isključivo zvaničnih zastava Republike Srbije i FSS i da drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion.
 

Fudbalski  savez Srbije (Foto:FSS) - Fudbalski savez Srbije (Foto:FSS)

- Fudbalski savez Srbije obavještava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transparenti neće moći da se unesu na stadion - stoji u saopštenju na sajtu FSS.

 

Odluka UEFA je došla samo dan nakon što su navijači Albanije na utakmici protiv Italije masovno nosili zastave takozvane Velike Albanije, zastave terorističke tzv. OVK i dolazili na utakmicu u uniformama te terorističke organizacije.

Nijedna sporna zastava nije oduzeta Albancima, niti je bilo ko udaljen sa utakmice zbog toga.

Na sajtu FSS je objavljeno i uputstvo za sve navijače Srbije koji dolaze na utakmicu, gdje da dođu ukoliko žele organizovano na stadion, kao i molba da svi dođu ranije, pošto se kapije stadiona u Gelzenkirhenu otvaraju već u 18.00 časova.