XS
SM
MD
LG

Veterani prvi čestitali

Godine prijateljstva: Veterani Skugrića 1964 i Posavine

FK“Skugrić 1964“ slavi 60 godina postojanja

MODRIČA – U Skugriću kod Modriče u nedelju je odigrana utakmica veterana „Skugrić 1964“ i „Posavina“ iz Miloševca(3:3). To je prva od tri manifestacije koje su planirane u programu obeležavanja šest decenija ovog kluba.

Skugrić 1964 je ljubav mnogih, sjaj, zvezda vodilja, mera neprolaznosti.

Ratko Mišić je svojim igrama obeležio prve dane i godine Skugrića 1964.

„Krštenica jeste požutela, ali sećanje je još sveže. Kao 18-godišnjak počeo sam igrati u tom klubu. Kasnije je život vodio na neku drugu stranu. Bilo je studiranja, ženidbe, porodica..., ali je došao dan kada smo se okupili da evociramo uspomene na vreme kada smo igrali sa željom, ljubavlju i entuzijazmom“, priča Ratko Mišić.

Brojne generacije srednjoškolaca pamte Savu Mišića kao vrsnog matematičara, a bio je zaljubljen i u fudbalski sport. I on je vezan za prve godine egzistiranja kluba.

„Pamti se mladalačko doba. Uvek se čovek toga seti. Fudbal je igra koja nas je nosila i vodila, bila je to prava ljubav“, govori Savo Mišić.

Kada se današnji Skugrić 1964 rađao pod imenom Bratstvo, profesor u penziji Milenko Popović tada je bio učitelj i prvi trener kluba.

„Čini mi se da je to bilo juče, a prošlo je 60 godina. Kada smo se sastali 2.maja 1964.godine i doneli odluku da se formira klub, iste godine je opštinski Komitet omladine u Modriči organizovao neku vrstu opštinske fudbalske lige u kojoj je učestvovalo sedam klubova. Prva zvanična utakmica odigrana je 14.juna 1964.godine, a godinu kasnije je osnovana prava Opštinska fudbalska liga koju je podsavez Doboj ozvaničio. Ovde sam bio učitelj i trener kluba, ali i predsednik nadležne komisije Komiteta omladine, pa sam praktično i vodio takmičenje. Završili smo sezonu iza Posavine Miloševac, pa smo nagrađeni i ušli smo u viši sistem takmičenja i to je bio zanačajan uspeh“, priča Popović.

Skugrić 1964 danas je član Područne lige Doboj. Imao je u minulih šest decenija utakmica velikih i malih, godina teških i za ponos. Predsednik kluba Milenko Đurić kaže da je prezadovoljan da je prvi čovek kolektiva u vreme važnog jubileja.

„Obeležili smo prvu zvaničnu utakmicu. Imaćemo 6.septembra gostovanje fudbalskih zvezda iz svih krajeva nekadašnje  Jugoslavije. Završna manifestacija biće kada budemo promovisali knjigu profesora Milenka Popovića. Tada planiramo uručiti zahvalnice svima koji su pomogli da klub ovoliko dugo traje i koji daju doprinos da klub traje večno“, poručio je Đurić.

U Skugriću će biti još slavlja i radovanja...

 

Savo Mišić, Milenko Popović i Ratko Mišić.