XS
SM
MD
LG

1 : 2
Poluvreme
1 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Drina potopila Luke

21.10.2017 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Ā MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri zvorničke Drine u 11.kolu Prve lige RS u Mrkonjić Gradu pobjedili su Slobodu 2:1.Gosti do pobjede doÅ”li srećeno i spretno, jer su se domaći fudbalaerti propisno ispromaiÅ”ivali.Naime, za domaće napadače gol je postao miseona imenica, jer su prokockali desertak stopostonih prilika za pogodak.Pogodili su i dva puta okvir gola, a tri puta sa pola metra nisu uspijeli da pogode mrežu Jovana Vićića.

Ā S druge strane gosti iz Zvornika ā€žparkirali su autobusā€œ ispred svoga gola i brzim kontranapadima pokuÅ”avali da ugroze gol Slobode.Uputili su ukupno četiri Å”uta prema golu Slobode, postigli dva gola i jednom pogodili stativu.I na ā€žLukamaā€œ demonstrirali fudbalski čas kako se igra na gostujućem terenu i stiže do bodova.

Ā Istini za volju domaći fudbaleri u ovom meču igrali su bez četri ključna fudbalera, koji su povrijeđeni i na duži period su van stroja.Napadača Srndovića, Perovića, Babića i Å”topera Stakića.

Domaći fudbaleri bolje su otvorili meč.Nakon propuÅ”tene dvije prilike u 27 minutu stižu do pogodka i vostva od 1:0.Đukerić je ubacio loptu a na drugoj stativi Malinović glavom smjestio loptu u mrežu.Radost domaćih trajala je svega pet minuta, a Drina je stigla do poravnanja rezultata.Pogodak je postigao Ćulum iz slobodno udaraca sa viÅ”e od 30 metara iskosa sa desne strane.Gol ide na duÅ”u domaćeg golmana Ilića, ali i zadnje linije koja nije postavila dobro živi zid.

Ā  Drina u 36 minutu dolaze u vodstvod 2:1.Strijelac je Marković, koji je sa ivice kaznemog orostora Å”utirao i pored uspavane odbrane Slobode savladao Ilića.

U drugom poluvremenu na terenu samo postoji jedna ekipa Slobode.Smjnejivali su se napadi domaćih fudbalera u talasima, redale se Å”anse i pogađao okvir gola.Jednostavno lopta nije htijela u mrežu.UĀ  47 minutu MalbaÅ”ić iz dobre pozicije Å”utira glavom preko gola.Osam minuta kasnije u idealno prilici su Stjepić i MalbaÅ”ić.

Ā Najidelaniju priliku za gol Sloboda je imala u 70 minutu.Malinović je sa centra krenuo sam prema golu Drine, ali je Golman Vićić sjeno zastavio njegov Å”ut.Odbijena lopta je doÅ”la do Savanovića koji je Å”utirao, ali je loptu iz preznog gola izbcio neko od gostujućih fudbalera.Å est minuta kasnije stativa je savezenik gostiju, jer Malinović udarac zaustavlja stativa.

Ā U 83 minutu jedina i prva prilika za goste.Dragutinović je pobjegao odbrani Slobode i sa desetak metara oÅ”to Å”utirao, ali je lopta pogodila stativu.

U finiÅ”ua meča prava drama u Å”esnestrecu Drine.Sjevalo je sa svih strana, domaći napadači nisu uspijevali da loptu ubece u mrežu i sa pola metra, pa je poraz je bio neminovan.To je treći vezani poraz i doveden u pitanje plasman u Ligu za prvaka.

Ā  U narednom kolu Sloboda je domaćin Sutjeci,a Drina Zvjezi 09.

Sloboda MG - Drina ZVornik

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Sloboda Drina
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača