XS
SM
MD
LG

1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Čataković
16.'
Gol
Dujaković
9'
Postava
Puletić, Milović, Čubrilo, Đurić, Chichba, Stanojević, Dujaković, Todorović, Santrač, PeriÅ”ić, Medan.
Postava
Dizdarević, Å abanović, Pidro, Lazić, Mujakić, Å ećerović, Đokanović, VareÅ”anović, Avramovski, Suljić, Čataković.
IzveŔtaj utakmice

Remi u Trebinju

02.04.2022 JagoÅ” JagoÅ”

Fudbaleri Leotara i Sarajeva rezultatom 1:1 su podijelili bodove u susretu 24. kola Premijer lige BiH

Fudbaleri Leotara i Sarajeva sastali su se danas drugi put u neÅ”to viÅ”e od mjesec dana na trebinjskom stadionu Police, a za razliku od prve utakmice, koju je Sarajeva brzim golovima dobilo sa 2:0, ovaj put je Leotar pružio dosta bolji otpor.Ā 

KiŔa koja je padala danima prije danaŔnjeg duela u Trebinju nije toliko uniŔtila teren Polica, ali svejedno je utjecala na stil igre oba tima.

Ā Nisu se ni Sarajevo ni Leotar trudili igrati previÅ”e dopadljiv fudbal, već su nastojali Å”to brže prići protivničkom golu. Stoga smo gledali mnoÅ”tvo dugih lopti sa obje strane, a samim tim, svaka opasna situacija zaustavljana je bez previÅ”e razmiÅ”ljanja prekrÅ”ajem.

I to je bilo dovoljno da vidimo dva pogotka, te joÅ” nekoliko prilika i sa jedne i sa druge strane. Leotar je poveo u devetoj minuti pogotkom Nikole Dujakovića, nakon Å”to je ranije udarac Marija Krstovskog odbranio Belmin DIzdarević.

Sarajevo se brzo revanÅ”iralo Leotaru, te je stiglo do poravnanja. Nakon kornera je lopta doÅ”la do VareÅ”anovića koji Å”utira, ali lopta je izblokirana i odbijena do Čatakovića. On rutinski trese mrežu Leotara, a iako su domaći fudbaleri tražili ofsajd, o tome nije bilo ni govora, jer je sa izlaskom zakasnio MiloÅ” Stanojević.

Imalo je Sarajevo joÅ” jednu Å”ansu preko Asmira Suljića, dok je dva puta golu Sarajeva prijetio Ognjen Todorović, ali jednom je jako loÅ”e Å”utirao, a drugi put je iz odlične pozicije dobro gađao, ali je njegov pokuÅ”aj izblokiraoĀ Nihad Mujakić.

Očekivalo se vjerovatno viŔe od Sarajeva u drugom dijelu, s obzirom na to da je Bordo tim kvalitetniji. Ipak, dvadesetak prvih minuta drugog poluvremena proŔlo je u igri Sarajeva koja se i ne može nazvati kvalitetnom, te je Leotar djelovalo čak i neŔto opasniji od Sarajeva.

Tek u posljednjih dvadesetak minuta Sarajevo se budi i kreće ofanzivnije ka golu domaćina. Odličnu Å”ansu imao je Avramovski u 72. minuti, ali njegov udarac brani golman domaćina Puletić.Ā 

Do kraja meča, Sarajevo je imalo joÅ” nekoliko pokuÅ”aja poslije ubačaja iz prekida, ali svaki put je domaća odbrana bila sigurna. Trener Aleksandar Vasoski napravio je čak pet izmjena, dao je Å”ansu i Ahmetoviću, Cmiljaniću, Kobiljaru i Velkoskom, ali čak ni sa većim brojem ofanzivaca Sarajevo nije napravilo niÅ”ta značajnije.

Do kraja meča, promjena nije bilo. Sarajevo sada ima 36 bodova, pet manjeĀ od Borca koji je danas u posljednjim sekundama meča uzeo bod u Prijedoru i čiji kiks Sarajevo nije iskoristilo na adekvatan način. S druge strane, Leotar ima 21 bod, te mu slijedi teÅ”ka borba za opstanak.

FK Leotar - FK Sarajevo 1:1 (1:1)
Stadion: Police, Trebinje
Gledalaca: 500
Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin)
Strijelci: 1:0 - Dujaković (9), 1:1 - Čataković (16)
Žuti kartoni: Stanojević, Milović, PeriÅ”ić (Leotar), Pidro (Sarajevo)

FK Leotar:Ā Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Chichba, Dujaković, Santrač, Medan (5. Krstovski), Đurić, PeriÅ”ić.Ā Trener:Ā Miodrag Bodiroga.

FK Sarajevo:Ā Dizdarević, Å abanović, Pidro, Mujakić, Lazić, Å ećerović (85. Velkoski), Đokanović, VareÅ”anović, Suljić (85. Kobiljar), Avramovski, Čataković.Ā Trener:Ā Aleksandar Vasoski.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Leotar Sarajevo