XS
SM
MD
LG

Barbarez ponosan u porazu

Svoj debi na klupi „Zmajeva“ imao je i selektor Sergej Barbarez, koji je u konačnici bio zadovoljan izdanjem svojih igrača uprkos porazu.

 
 

“Ponosan sam na ono što sam večeras vidio. Rezultat je ipak po meni malo previsok. Jeftino smo primili golove, ali to je rezultat ogromne trke, gdje smo jednostavno izgubili snagu. Razlog za to je i ovaj termin utakmice, jer su igrači završili prvenstvo prije desetak dana. Moramo uzeti u obzir da nama nedostaje devet igrača iz neke “idealne” formacije. Bilo je dosta debitanata, a nije jednostavno ni starije igrače pustiti protiv ekipe kao što je Engleska. Ove dvije utakmice će nam sigurno pokazati šta i kako dalje. Definitivno je bilo dobrih stvari koje će nam poslužiti“.

Benjamin Tahirović je vodio veliku borbu sa vezistima Engleske. 

"Engleska je jedan od favorita Evropskog prvenstva. Očekivali smo tešku utakmicu. Igrali smo u novom sistemu, tu je novi selektor, novi stručni štab i mislim da je to unijelo jednu novu energiju i dobar moral. Treba još malo da se uigramo, ali vidi se da je to već sada bolje nego što je bilo. Naravno mi moramo da nastavimo da radimo. Imam par dana da se spremimo za Italiju i da budemo još bolji. Imamo dobru hemiju u ekipi, dobru konekciju, vjerujemo stručnom štabu i oni vjeruju nama. "