XS
SM
MD
LG

Orao iz Banjaluke očekuje da Rusi navijaju za Srbiju

Srđan Babić u zagrljaju saigrača iz reprezentacije FOTO: szurnal

Srđan Babić posle svetskog biće učesnik i Evropskog prvenstva. Igrač Spartaka iz Moskve u intervjuu za ruske medije rekao je da je uveren da će narod zemlje u kojoj igra na kontinentalnom šampionatu navijati za Srbiju.

-Osećam i kad igram u Premijer ligi da oni podržavaju nas Srbe – rekao je Babić.

Orlovi nijednom nisu prošli grupu na velikom takmičenju, u Nemačkoj im se u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom ukazuje prilika za uspeh, pogotovo što će i četiri od šest trećeplasiranih selekcija izboriti učešće u osmini finala.

-Dužni smo da predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način. Razmišljamo kako da budemo bolji nego do sada. Zato ćemo ići korak po korak i nadam se da ćemo igrati u nokaut fazi.

Engleze, prvog protivnika naše reprezentacije na EURO, Babić vidi kao jednog od dva favorita.

-Francuska i Engleska su prva dva pretendenta na trofej. Imaćemo jaku tešku utakmicu sa Gordi Albionom na startu, ali nadam se da ćemo dostojno braniti boje Srbije.

Srđan je postigao izjednačujući gol protiv Bugarske u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za plasman na EP u Leskovcu. Od naših igrača iz ruske Premijer lige na širem spisku selektora Dragana Stojkovića za EP bili su još Saša Zdjelar (CSKA, Moskva) i Strahinja Eraković (Zenit), ali je samo Babić izborio mesto među 26 igrača.

Sportski žurnal