XS
SM
MD
LG

Lana Erić kadetska vicešampionka Balkana

Džudistkinja Famosa, Lana Erić, osvojila je srebrnu medalju na ovog vikenda održanom prvenstvu Balkana za kadete u Podgorici.

Erićeva je zablistala u glavnom gradu Crne Gore, te je u kategoriji do 57 kilograma savladala reprezentativke Bugarske, Turske, Moldavice i Grčke, a u finalu je u tijesnoj borbi poražena od reprezentativke Rumunije.

Ana Škiljević (-63kg) i Nikola Lubura (+90kg) imali su veoma dobar nastup, ali su poraženi prvo u polufinalu, a onda i u borbama za treće mjesto, tako da su se na kraju morali zadovoljiti petim mjestom.

- Organizacija samog takmičenja je bila na vrhunskom nivou. Lana Erić je zablistala ponovo kada je bilo najpotrebnije, Ana Škiljević i Nikola Lubura su imali odličan nastup, ali su na kraju osvojili visoko peto mjesto. Ovaj uspjeh je veći iz rog razloga što su moji takmičari i sljedeću godinu kadeti na prvenstvu, a radili su sa godinu dana starijim rivalima, dok je naš teškaš Nikola Lubura radio sa čak dvije godine starijim takmičarima. Džudo klub Famos je jedini nosilac medalja sa prvenstva Balkana kada je u pitanju naš grad, rekao je Željko Šiljegović, trener Famosa.

Na Balkanskom prvenstvu u Podgorici nastupilo je 350 takmičara iz devet zemalja.

Naredno takmičenje za DŽK Famos je prvenstvo Balkana za starije pionire u Rumuniji na kojem će nastupiti balkanske šampionke, sestre Ana i Marija Simanić, zatim bronzani sa prošlogodišnjeg prvenstva Lazar Vujičić, Stefan Škiljević, Lana Štaka i Nikola Andrić.