XS
SM
MD
LG

Nastavak previranja u Džudo savezu: 25 klubova demantuje da je održana Skupština na Jahorini

Džudo savez Republike Srpske jutros je objavio saopštenje o održanoj Skupštini saveza na Jahorini. U njemu su istakli kako je od 37 klubova bilo prisutno 20 sa 40 delegata, a pravo glasa je imalo 19 klubova i 38 delegata, te da je tako postojao kvorum za održavanje Skupštine Džudo saveza Republike Srpske. Na Skupštini nisu prisustvovali "opozicioni" klubovi zbog kako kažu pokušaja podvala i dovođenja u zabludu, te oni nisu željeli da prisustvuju i daju legitimitet Skupštini. 

Ukupno 25 klubova nije prisustvovalo Skupštini na Jahorini, te tvrde da je saopštenje Džudo saveza Republike Srpske samo još jedna u nizu podvala i da aktuelno rukovodstvo nastavlja da se služi nečasnim radnjama kako bi ostali na pozicijama.

- Džudo savez Republike Srpske ima 43 zvanično registrovana kluba. U međuvremenu, neki klubovi su prestali sa radom, tako da se vodi da je u Savezu 41 klub, što je i aktuelni Džudo savez konstatovao u Bileći na prošloj Skupštini. Mi smo tražili zakazivanje vanredne Skupštine u Banjaluci, ukupno 23 kluba, kasnije su nam se pridružila još dva, tako da sada imamo 25 klubova na svojoj strani, međutim predsjednik Skupštine je nekim svojim odlukama želio da unese pometnju u rad Saveza, zakazao je Skupštinu u vrijeme planirane redovne na Jahorini, te mi nismo željeli da prisustvujemo tome i o svemu smo ih obavijestili pismenim putem. On je konstatovao da je Skupština zakazana na osnovu člana 41. Statuta Džudo saveza Republike Srpske, što znači da se Skupština zakazuje na osnovu odluke Upravnog odbora. To onda znači da ona nije vanredna, nego redovna i zbog toga se nismo odazvali. Ukupno 25 klubova nije bilo prisutno na Skupštini na Jahorini. Oni su konstatovali da 37 klubova ima u Savezu i nekom svojom računicom su došli do većine, a ja iskreno ne znam kako, jer 19 je u svakom slučaju manje od 25. Postavlja se pitanje da li rukovodstvo Džudo saveza Republike Srpske uopšte zna koliko je klubova u Savezu. Nisu imali većinu u Bileći, nisu je imali ni na Jahorini, i neće je imati jer je klubovima dosta manipulacija, kazao nam je Živko Milijaš, predsjednik Džudo kluba "Soko M" iz Prnjavora.

Uz sam demant informacije stigla nam je i evidencija klubova iz Džudo Saveza Republike Srpske gdje postoje 42 registrovana kluba, uz napomenu da nedostaje Džudo klub "Ljubinje" koji je registrovan tokom 2023. godine.