XS
SM
MD
LG

Učitelju Sofa, u čast tvoju...

Memorijal Vedran Sofić Sofa FOTO: FK Sloga

Prvo izdanje memorijalnog turnira „Vedran Sofić Sofa“ u organizaciji Fudbalskog kluba Sloga Meridian biće održan od 28. do 30. juna ove godine na stadionu „Luke“ u Doboju.

Takmičiće se dječaci iz pet generacija, u petak 28. juna su na sceni dječaci rođeni 2012. godine, dan kasnije igraće takmičari rođeni 2013. i 2014. i u nedjelju igraće klinci rođeni 2015. i 2016. godine.

Vedran Sofić, u čije ime se igra memorijal u Doboju je fudbaler i trener u Fudbalskom klubu Sloga iz Doboja, član reprezentativnih selekcija Republike Srpske, preminuo je 28. jula prošle godine od posljednica srčanog udara u 42. godini. Rođen je 24. oktobra 1981. godine u Doboju i završio je Fakultet fizičke kulture (DIF) na Univerzitetu u Tuzli.

Bio je jedan od najpredanijih trenera koji je vjerovao u mladost i budućnost ovog društva... Nažalost, iznendna smrt ga je odvojila od velikih projekata u rodnom Doboju, ali i fudbalskoj Republici Srpskoj...

Lik i djelo Vedrana Sofića Sofe živjeće vječno kroz memorijalni turnir posvećen fudbalofilu koji se nijednog trenutka nije štedio za opšti interes...