XS
SM
MD
LG

Opština Kalinovik Holztransport i Caffe Pinki igraju za titulu na Palama

Foto/ Nataša Golijanin

Tradicionalni turnir "Koran - Pale 2024" došao je do samog kraja. U finalu koje je na rasporedu večeras igraće Caffe Pinki i Opština Kalinovik Holztransport.

U odličnim polufinalnim mečevima obje ekipe su slavile istim rezultatom,3:2. Opština Kalinovik protiv prošlogodišnjih finalista sada okupljenih u ekipu Kafe Lucus, a Caffe Pinki u "finalu prije finala" protiv E-Sporta.

Opština Kalinovik je odigrala sjajno prvo poluvrijeme i golovima Ognjen Radovića i Dragana Ikonića dolaze do 2:0. U drugom poluvremenu situacija se mijenja, Kafe Lukus više igra sa Milošem Pajevićem kao golmanom-igračem i golom Darka Gaševića dolaze do 2:1. Tražili su izjednačenje, ali umjesto toga na pola minute do kraja poslije greške sa "viškom" primaju gol preko čitavog terena od Igora Đorde za 3:1. Uspjeli su Sokočani da se vrate pogotkom prekaljenog Nikole Živkovića, ali vremena za potpuni povratak nije bilo.

Caffe Pinki Pale je sa 3:2 savladao E-Sport. Krenulo je golom Ognjena Erića za 1:0, a onda na scenu stupa Marko Terzić i fenomenalnim intervencijama čuva svoju ekipu i drži zaostatak od samo jednog gola razlike. Sjajan potez Slobodana Eleza na početku drugog poluvremena, namještanje na desnu nogu i šut uz samu stativu vraća egal u ovu utakmicu, ali Ognjen Erić brzo vraća prednost Paljanima. Opet je branio Marko Terzić sve nakon toga, držao E-Sport u igri, ali gol nije došao. Ibrahim Hršumović je imao sjajnu šansu, izbacio je fintom pola stadiona, ali ne i golmana Baričanina, koji ga čeka i skida zicer, a mladi golman Paljana još nekoliko puta čuva svoju mrežu. I onda u 39. minuti jeftin gol prima E-Sport, Nemanja Knežević nakon nekoliko neiskorištenih odličnih šansi ipak pogađa za 3:1. Nermin Kahvedžić je brzo smanjio na 3:2, ostalo je pola minute da probaju još nešto i u posljednjim sekundama Miloš Todorić ima odličnu šansu, ali se Caffe Pinki brani i ide u finale.

Finale se igra večeras od 21 sat, dok je utkamica za treće mjesto od 19 sati. Između toga, gledaćemo veterane Romanije i Slavije u revijalnoj utakmici.