XS
SM
MD
LG

Gajović: Kvalitetom zaslužujemo gornji dio tabele

Jedan od najzaslužnijih za trijumf u prošlom kolu/ RK Slavija

Poslije domaće pobjede nad Teslićem, rukometaši Slavije ovog vikenda nastavljaju sa takmičenjem u Prvoj ligi Republike Srpske. U okviru 5.kola izabranici Borisa Tešanovića pred sobom imaju težak izazov, gostovanje lideru na tabeli, ekipi Dervente.

Derventa nakon četiri utakmice ima učinak od tri pobjede i jednog remija, pa sa sedam bodova zauzimaju čelnu poziciju, dok Sokolovi imaju polovičan učinak.

Uz dva domaća trijumfa, naši rukometaši su poraženi na oba gostovanja, u Banjaluci i Bijeljini, pa se nadaju da bi ovo mogla biti treća sreća za donošenje bodova sa strane.

Uoči utakmice, za klupsku stranicu je govorio golman Maksimiljan Gajović, koji je u prethodnom meču imao dvocifren broj odbrana i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf našeg tima.

- Čeka nas teško gostovanje, Derventa je jaka i ozbiljna ekipa i zasluženo prvoplasirana na tabeli. Ne idemo nigdje spuštenog koplja igra se 60 minuta i daćemo sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata, rekao je Gajović za klupsku stranicu.

Gajović se dotakao i atmosfere u ekipi te očekivanja od nastavka sezone.

- Atmosfera u ekipi je jako dobra, svaki igrač daje 200% sebe da se što prije dođe do željene forme jer se kasnilo sa početkom priprema tako da smo zadovoljni do sad ostvarenim rezultatima. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, ali nadam se da će biti spremni za naredne utakmice koje nas očekuju. Kao što sam ranije pomenuo kasnilo se sa početkom priprema pa s tim i nemamo neke velike ambicije, ali naravno ne treba ni tražiti alibi, tako da ćemo biti zadovoljni gornjim dijelom tabele i mislim da kvalitetom to i zaslužujemo.

Utakmica Derventa - Slavija igra se u subotu od 19 sati. 


Hercegovina : Kozara (KD)
ORK BL : Kotor Varoš
Kozara (G) : Drina
Bijeljina : Mladost
Derventa : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Derventa 4 3 1 0 7
2 Drina 4 2 1 1 5
3 Kotor Varoš 4 2 1 1 5
4 Mladost 4 2 0 2 4
5 Kozara (KD) 4 2 0 2 4
6 Bijeljina 3 2 0 1 4
7 Slavija 4 2 0 2 4
8 Kozara (G) 3 1 1 1 3
9 ORK BL 3 1 0 2 2
10 Hercegovina 3 1 0 2 2
11 Teslić 4 0 0 4 0