XS
SM
MD
LG

Iz Džudo saveza se oglasili saopštenjem u vezi sa Skupštinom na Jahorini

 Na varednoj skupštini od 37 klubova (74 delegata) prisustvo je uzelo 20 klubova i 40 delegata od kojih je 19 klubova i 38 delegata imalo pravo glasa tako da Skupština može punovažno odlučivati. U radu sjednici vanredne Skupština nisu prisutvovali delegati klubova koji su predložili njeno sazivanje. Zakazivanje vanredne Skupštine traženo je zbog “nezadovoljsta radom rukovodećih ljudi u džudo savezu Republike Srpske, netransparentnosti, samovolje i samoodlučivanja, pristrastnosti prema nekoliko klubova i prduzetih radnji, te transakcija bez odluka upravnog odbora, zbog finasijskog izvještaja kao i neusklađenosti naših akata sa zakonom o sportu i drugih podstatutarnim aktima, a posebno zbog malverzacije u džudo savezu republike Srpske”.  

U uvodnom izlaganju predsjednik Skupštine Nenad Rađević obavijestio je da predlagači nisu dostavili materijale za održavanje vanredne Skupštine i pročitao dostavljeni dnevni red. 

1. Analiza i ocjena izvještaja o radu Džudo saveza republike Srpske za period 2020 - 2023. godine.

2. Usvajanje izvještaja komisije za kontrolu rada DžS RS predložena od strane upravnog odbora

3. Izbor novih tijela u Džudo savezu Republike Srpske, 3.1. Izbor predsjednika skupštine DžS RS, 3.2. Izbor potpredsjednika skupštine DžS RS, 3.3. Izbor članova upravnog odbora, 3.4. Iuzbor predsjednika DžS RS, 3.5. Izbor podpredsjednika DžS RS, 3.6. Izbor sekretara DžS RS, 3.7. Izbor članova nadzornog odbora DžS RS, 3.8. Izbor članova sportske arbitraže

4. Program rada za 2024. godinu

5. Tekuća pitanja

Nakon održane diskusije o predloženom dnevnom redu Skupština je jednoglasno odlučila da se tačke jedan i dva prihvate a da prema odredbi člana 30. Statuta saveza kojom je propisano da na vanrednoj sjednici Skupštine može raspravljati samo o zahtjevu zbog kog je i sazvana, Skupština ne može raspravljati po pedloženoj tački tri i četri. Za tačku jedan predloženog dnevnog reda se nije raspravljalo jer predlagači nisu dostavili materijal, u okviru tačke dva konstatovano je da je izvještaj komisije bio predmet rasprave na UO i da je isti prihvaćen i da je predat na zahtjev MUP Republike Srpske te da će istt biti predmet na redovnoj Skupštini, najavljenoj za jul. Skupština je zauzela stav da se održi sjednica UO i da se radi na pripremi redovne Skupštine na kojoj bi se postupilo po rješenju inspekcijskog nadzora Ministarstva prosvjete koj će se održati u Trebinju za vrijeme ljetnog kampa DžS RS - stoji u saopštenju Džudo saveza Republike Srpske.