XS
SM
MD
LG

Bilbija i Bandić budućnost suđenja u BiH

Luka Bilbija (Prijedor) FOTO: "fejsbuk"

Luka Bilbija i Antoni Bandić su budućnost sudijske organizacije u Bosni i Hercegovini. Perspektivni fudbalski arbitri sa znakom FIFA su na najboljem putu da naslijede, ali i prevaziđu starijeg kolegu Irfana Peljtu i postave nove granice kada je u pitanju ovaj segment fudbalske organizacije u BiH.

Prijedorčanin Bilbija ovih dana je dobio novo priznanje iz sjedišta Evropske fudbalske unije jer će suditi završnicu Evropskog prvenstva za juniorske reprezentacije do 19 godina u Sjevernoj Irskoj od 15. do 28. jula. nema sumnje biće ovo nova prilika za talentovanog arbitra da još jednom potvrdi svoje visoke sudijske kvalitete na velikoj sceni. S njim će zajedno na Ostrvo putovati i pomoćnik Aleksandar Smiljanić iz Laktaša, koji takođe uživa veliko poštovanje u sudijskim forumima UEFA.

Antoni Bandić (Grude) FOTO: "fejsbuk"

Bandić koji dolazi iz Gruda već je potvrdio svoj potencijal na nedavno završenom finalnom turniru Starog kontinenta za kadetske reprezentacije do 17 godina na Kipru kada je, na maestralan način, obavio sudijski zadatak u polufinalnom susretu Italija – Danska. S njim je na „Rajskom ostrvu“ bio i Marko Tešanović iz Istočnog Sarajeva koji je takođe, kao „mahač“ ocijenjen visokim ocjenama struke.

Nema sumnje da će pomenuti kvartet i u budućnosti biti jedan od najboljih fudbalskih ambasadora BiH u Evropi i svijetu.