XS
SM
MD
LG

Umićević će da piše Dodiku i Viškoviću

Marinko Umićević

 
Svesrpski kup za rukometaše i rukometašice u kojem nastupaju klubovi iz Republike Srpske i Srbije biće prvi sportski događaj nakon što je nedavno održan Svesrpski sabor u Beogradu. Prvog dana takmičenja, 12. septembra u muškom polufinalu igraće: Borac m:tel – Leotar, odnosno Vojvodina – Partizan i ovo će ujedno biti vođeno kao Superkup Srbije, jer su Novosađani šampioni dok su „crno-bijeli“ osvajači Kupa.
 
Dan kasnije biće odigran prvo finale između rukometašica Borca i Crvene zvezde, a potom i meč za trofej kod rukometaša.
Za organizaicju ove manifestacije biće potrebno obezbijediti značajna novčana sredstva koja nema Rukometni savez Republike Srpske, kao i klubovi koji su tehnički organizatori RK Borac m:tel i ŽRK Borac.
 
- Mi ćemo iduće nedjelje uputiti dopis predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i premijeru Radovanu Viškoviću. Daćemo neki termin 15 do 20 dana kako bismo znali na čemu smo, jer moramo odgovoriti Rukometnom savezu Srbije po pitanju Svesrpskog kupa. Neću dozvoliti da klubovi ulaze u dubiozu, ali ni savez i jednostavno nismo u stanju da to isfinansiramo jer treba dosta sredstava za jednu ovakvu manifestaciju. Ovo je ujedno dobra prilika za promociju Banjaluke i Republike Srpske i nadam se da ćemo imati podršku. Ukoliko se to ne desi biću prinuđen da se zahvalim Mileni Delić, predsjednici RS Srbije i onda ću dati ostvaku, pa neka neko drugi dođe, jer dalje se ovako više ne može i mislim da je dosta bilo – rekao je Marinko Umičević.