XS
SM
MD
LG

Počeo Košarkaški kamp Grave tri poena

JAHORINA, 29. JUNA/SRNA/ - Na Jahorini je danas počeo Međunarodni košarkaški kamp "Grave tri poena" koji će do kraja avgusta okupiti više od 550 djece uzrasta od šest do 16 godina iz zemlje i regiona.
Jedan do organizatora kampa Bogdan Stanojević rekao je novinarima da se već 10 godina kamp održava na Jahorini i da ove godine imaju rekordan broj učesnika koji su raspođeni u četiri grupe.

On je dodao da Jahorina pruža odlične uslove za pripremu sportskih kampova u kojima treneri svakodnevno prenose znanja mladim košarkašima.

Stanojević se zahvalio svim ljudima i sponzorima koji su prepoznali značaj ovakve vrste bavljenja sportom i okupljanja djece na jednom mjestu i što im pružaju podršku.

Kamp, čiji je organizator Košarkaški klub "Partizan TS" Banjaluka, održava se na sportskim terenima aparthotela "Vučko" na Jahorini.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.994073786053181&type=3

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić čestitao je na organizaciji najposjećenijeg kampa do sada, u kojem djeca stiču zdrave navike, uče se timskom duhu, a time se promoviše i košarka kao sport.

LJevnaić je pozvao nadležne institucije i sve druge da se priključe, svako u svom domenu, i pomognu ovakve kampove jer će, siguran je, sutra neko od mališana biti vrhunski sportista, reprezentativac.

"Ako se igdje treba ulagati, onda je to u razvoj sporta, kulture i u budućnost naše djece. Kamp je jedan od takvih segmenata i zato mi je drago što Jahorina ima ovaj kamp. Treba da imamo što više sportskih kampova na planini, košarkaških, fudbalskih, teniskih", istakao je LJevnaić.

Mlada košarkašica Marija Karanović iz Drvara kaže da već tri godine dolazi na Jahorinu, da je to predivna planina, te da je na kampu do sada naučila mnogo bitnih stvari od trenera, upoznala dosta prijatelja.

Do sada su učestvovali promoteri kao što su Filip Petrušev, Saša Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Miroslav Berić, Đorđe Gagić i mnogi drugi.