XS
SM
MD
LG

Dobitnici iz akcije „1000 skija za našu djecu“ uživali na novom ljetnjem sadržaju – jahorinskoj trampolini

Jubilarna 50. dodjela skija iz akcije „1000 skija za našu djecu“ upriličena je na platou Poljice na Jahorini u subotu 29. juna. Oko 30 učesnika akcije dostupne na instagram profilu dejanljevnaic, djece uzrasta od 4 do 10 godina, preuzeli su svoje prve skije i pametne satove. Djeca su imala priliku da među prvima probaju novi ljetnji sadržaj – trampolinu, smještenu na platou Poljice. Svaku dodjelu skija obilježi neka zanimljivost, ovoga puta mališanima je skije dovezao vozić Srećko. Posebno iznenađenje je bio i proslavljeni košarkaš KK Partizan, Đorđe Gagić koji je zajedno sa direktorom Olimpijskog centra Jahorina Dejanom Ljevnaićem uručio skije i satove.

„Moram da kažem da su mi dani u kojima dodeljujemo skije ispunjeni istinskim užitkom. Ovo je jubilarna 50. dodela, u kojoj je premašena cifra od 1000 dodeljenih skija, što je bio simboličan cilj inicijative. Nastavićemo s akcijom sve dok postoji interesovanje i potreba. Ova akcija je pokrenuta s vizijom da skijanje postane dostupno svakom detetu, bez obzira na materijalni status porodice. Naša misija je da skijanje postane način života, a Jahorina mesto gde će deca praviti svoje prve skijaške korake i stvarati uspomene koje će nositi kroz cjeli život. Iako je skijanje centralna tačka naše akcije, cilj nam je potaknuti decu da se bave bilo kojim sportom koji ih inspiriše. Kao velikom ljubitelju košarke, izuzetno mi je drago što smo danas imali čast da nam se pridruži Đorđe Gagić, poznati košarkaš. Đorđe je ostavio dubok trag u košarkaškom svetu posebno u Partizanu, gde je bio deo osvajanja Jadranske lige i naslova prvaka Srbije.  Nadam se da će današnji događaj inspirisati mnoge roditelje i decu da zajedno istražuju radosti aktivnog života i povezivanja s prirodom. “ - rekao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić.

U vremenu kada djeca sve više vremena provode s digitalnim uređajima, Jahorina ima za cilj da im pruži mogućnosti da se povežu s prirodom i razvijaju svoju kreativnost. Statistički podaci ukazuju da djeca u prosjeku provodu više od četiri sata dnevno koristeći mobilne telefone i igrajući igrice, dok sve manje vremena provode na otvorenom i u prirodi.

Deci se obratio i poznati košarkaš Đorđe Gagić.„Izuzetno mi je drago što mogu da budem deo ove akcije koja ima za cilj da motiviše decu da se bave sportom. Nažalost, zbog prirode sporta kojim se bavim, ne smem da skijam tokom svoje karijere. Ipak, čim se moja profesionalna karijera završi, svakako ću se oprobati i u skijanju. Važno je da deca od malih nogu razvijaju ljubav prema sportu, jer im to pomaže da izgrade zdrave navike i da se pravilno razvijaju. Ove akcije su od velikog značaja jer pružaju priliku mališanima da se upoznaju sportom i da razvijaju svoje talente. Želim svim učesnicima puno sreće i uspeha, i poručujem im da je sport važan deo života te da se njime treba baviti sa puno entuzijazma i posvećenosti.“ – rekao je on.