XS
SM
MD
LG

Famos krenuo pripreme, Smajić, Fontemaći i Stijepić prve novajlije

Vojvodić obećava paklen rad

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića danas su počeli sa pripremama za novu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Nakon sjajne prošle takmičarske godine u Famosu ne skrivaju da su im ambicije iste, gornji dio tabele. Za razliku od prošle sezone kada je najavljen plasman među prvih pet na tabeli, ove godine, ističe Darko Vojvodić, neće licitirati sa imenima, te je bitno samo nastaviti kontinuitet dobrih igara. 

- Naše ambicije se znaju, to je sami vrh tabele. Odlični smo bili prošle sezone, pa ambicije ove godine nisu ništa manje. Želim prije svega da čestitam još jednom momcima na prošloj sezoni, posebno da se zahvalim onima koji više nisu sa nama u klubu i koji su odlučili da krenu nekim svojim putem. Ogromno hvala im dugujemo. Kažem, želimo vrh tabele. Neću licitirati ovaj put sa mjestima. Naš prvi zadatak je da zadržimo primat u svemu u čemu smo ga držali prošle godine. Kada smo se prošle godine sastali bili smo šareni kao papagaji, mnogi su nas vidjeli u borbi za opstanak, a mi smo napravili čudo. Sada, to više nije čudo, nego se od nas to podrazumjeva. Mi smo navikli da pobjeđujemo i tako ćemo nastaviti, rekao je Darko Vojvodić na prozivci.

Sa Darkom Vojvodićem će ove godine u stručnom štabu biti i trener golmana Dušan Remić, koji je pred sebe, zajedno sa klubom, postavio zadatak da Famos postane prepoznatljiv u radu sa golmanima.

Fontemaći nova lasta

- Rekao je već šef pripreme neće biti lake. Neki golmani su već radili sa mnom, neki nisu, neki će tek. Početak priprema je uvijek težak i naporan, ali kasnije sve ide lakše. Golmanski posao je rudarski posao, ja to uvijek kažem. Moramo zasukati rukave ako mislimo napraviti rezultate, a hoćemo. Igračku križaljku ćemo rješavati u hodu, skupa i na najbolji način. Trenutno, dobili smo golmana koji dolazi iz Zrinjskog, Danijela Stijepića. Ja sam lično tražio da on dođe, jer imamo neku zamisao i viziju kako to sve treba da ide. Želimo da Famos bude prepoznatljiv po golmanima i po prodaji golmana. Famos je prošle godine zaradio na svom golmanu Igoru Rončeviću, čija karijera ide svojim tokom, rekao je Dušan Remić.

Dragomir Džajić, član klupskog rukovodstva,  očekuje zahtjevnu sezonu, jaču i težu nego prošlu, ali vjeruje u tim i kako kaže, najboljeg trenera u ligi.

- Ovaj kolektiv je uvijek krasila sjajna atmosfera zahvaljujući ovim starijim momcima, dvojici kapitena, Tešanoviću, Blažiću, pa Terziću, Markoviću. pa ne sumnjam da će tako ostati i da će se novi momci uklopiti na najbolji način. Prošla sezona je bila odlična i ja želim da čestitam momcima na njoj, na odnosu prema igri, treningu, klubu i na sjajnim rezultatima. Svi zajedno smo uradili odličan posao i ispunili ambicije. Vratili smo Famos tamo gdje je nekada bio. u vrhu Prve lige. Čeka nas sada zahtjevna sezona, ispada će mnogo ekipa i svi će ozbiljnije da uđu u prvenstvo. Čekaju nas teški protivnici, možda i teži nego prošle sezone. Naše ambicije se znaju, gornji dio tabele. Momci imaju najboljeg trenera u ligi, tu je Dušan izvanredan radnik i svi mogu napredovati uz njih. Tu smo da maksimalno radimo i da osvjetlamo obraz Istočne Ilidže i kluba i budemo u vrhu, rekao je Dragomir Džajić.

Što se tiče same ekipe, ona je doživjela velike promjene. U odnosu na prošlu godinu nema golmana Josipa Dizdara, zatim Franka Abrega, Alonza Pirta, Draška Kuljanina, Ognjena Stjepanovića, Dejana Bjeloša, Kenana Šarića, Adnana Vranešića i Darka Hrkala.

Sa prozivke su odsustvovali Mladen Perović i Mladen Drakul, ali na njih klub najozbiljnije računa u narednoj sezoni.

Novi fudbaleri Famosa postali su mladi golman Danjel Stijepić, koji dolazi iz juniora Zrinjskog, te dvojica univerzalaca sa kojima je Darko Vojvodić već sarađivao, Mujo Smajić iz prijedorskog Rudara i Huan Hoze Fontemaći iz Slobode Mrkonjić Grada. 

Najiskusniji prvotimci ostali uz ekipu

U narednim danima očekuje se dolazak nekoliko odličnih i provjerenih fudbalera koji će zasigurno mnogo doprinjeti samom kvalitetu ekipe, a očekuje se i razriješenje statusa Pavla Lazića i Semira Tire, koji bi se mogli ponovo vratiti među Motoriste. 

Famos će tokom priprema odigrati vjerovatno pet utakmica, a protivnici će biti naknadno utvrđeni.

Prozivci su prisustvovali: Marko Terzić, Marko Tešanović, Danel Blažić, Nikola Danilović, Nikša Tomašević, Stefan Ristivojević, Mujo Smajić, Luka Asentić, Danjel Stijepić, Marko Marković, Huan Hoze Fontemaći, Marko Škrba, Ilhan Lokvančić 


Sloboda 1 : 2 Velež
Ljubić 2 : 1 Romanija
Radnik 0 : 0 Rudar Prijedor
Željezničar 3 : 2 Slavija
Sutjeska 2 : 0 Modriča
Omarska 3 : 2 Kozara
Famos 2 : 2 Borac
BSK 2 : 2 Drina
Laktaši 4 : 2 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 34 21 11 2 74
2 Laktaši 34 21 4 9 67
3 Rudar Prijedor 34 16 11 7 59
4 Leotar 34 17 3 14 54
5 Željezničar 34 16 4 14 52
6 Famos 34 15 6 13 51
7 Kozara 34 13 8 13 47
8 Sloboda 34 13 6 15 45
9 Slavija 34 13 6 15 45
10 Sutjeska 34 13 6 15 45
11 Ljubić 34 14 3 17 45
12 Velež 34 14 3 17 45
13 BSK 34 13 5 16 44
14 Drina 34 11 11 12 44
15 Borac 34 12 7 15 43
16 Romanija 34 13 4 17 43
17 Modriča 34 11 6 17 39
18 Omarska 34 6 4 24 22