XS
SM
MD
LG

1 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Željo izbacio Slobodu

18.04.2018 Administrator DC

Utakmica na Tušnju sve do 18. minute nije imala bilo kakvih uzbuđenja. Igralo se na sredini terena. Oba tima su praktično više razmišljala o odbrani svoga gola, da bi tada Željezničar izgubio loptu na polovini Slobode. Mijić je odlično   proigrao Todorovića na desnoj stani. Uslijedio je trk po tom boku, izvanredan  centrašut, a Husiću  je ostalo samo da loptu glavom pošalje pored nemoćnog Kjosevskog. Nakon tog pogotka Sloboda je nastavila sa napadima ka golu Kjosevskog. Mogli su oni u dva navrata da povećaju svoju prednost, ali nije bilo promene rezulatata. 

Kako se bližio kraj prvog dela meča, tako je Željezničar preuzimao inicijativu, pa su u finišu stigli prvo do poravnjna ,a nakon toga i kompletnog rezultatskog preokreta. Oba puta je mrežu Slobode zatresao Goran Zakarć. Prvi gol je postigao u 37. minuti glavom, nakon ubacivanja Zaimovića, da bi u 45. minuti još jednom matirao Muminovića.

Nastavak je doneo ofanziviju Slobodu,a to je Željo znao da iskoristi. Sjajna kombinacija odigrana je u 51. minuti,a Ubiparip postiže treći gol i Slobodi praktično zatvara vrata finala Kupa, jer je prvi susret ova dva kluba odigran na Grbavci završen nerešeno 0:0, pa je Sloboda za prolazak dalje morala postići još tri gola. Bila je to, jasno nemoguća misija za tim Slavka Petrovića.

Igrala se 75. minuta kada je Zakarić stigao do het- trika. Prigrao ga je Zaimović,a ovaj fudbaler mirno poslao loptu iza leđa čuvara mreže Slobode. 
Dakle, Željeznilar je na Tušnju izborio plsman u finale,a tamo  će ga čekati Krupa, koja je bila danas bolja od Zvijezde 09. Trijumfovali su Krupljani sa 2:0, a u prvom susretu su slavili u Etno selu Stanišići  sa 0:4.

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH

Sloboda - Željezničar 1:4 (1:2)

Tuzla. Stadion:Tušanj. Gledalaca:5.000 Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka). Žuti karton: Husić ( Sloboda), Mehremić (Željezničar). Strelac: Husić 18. (Sloboda). Zakarić 37.45. (Željezničar).

Sloboda: Muminović , Terzić  , Škahić  , Rustemović   (od 61.  Grahovac), Todorović  , Smajić , Lazevski  , Osmanagić  , Husić , Mijić   (od 71. Bekić ) , Ignjatović . 

Željezničar: Kjosevski  , Graovac , Mehremić  , Blagojević  , Bogičević  , Zakarić  ( od 89. Žerić) , Zajmović  , Vranješ  , Hajdarević  (od 82. Šabanadžović) , Osmanković  , Ubiparip  . 

Fudbal Fudbal Kup BiH Sloboda Željezničar