XS
SM
MD
LG

0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Remi u Mostaru

28.11.2020 Administrator DC

Fudbaleri Veleža i Sarajeva remizirali su u 16. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat utakmice je bio 0:0. Imalo je Sarajevo veliku inicijativu u prvom poluvremenu koju nisu uspjeli krunisati pogotkom prvenstveno zbog velike nesmotrenosti Harisa Handžića koji stopostotnu šansu iz prvog dijela nije uspio pretvoriti u pogodak.

 Bordo tim je sa remijem u Mostaru došao do impozantne brojke budući da već tačno godinu nisu poraženi u domaćim takmičenjima što je sigurno podatak koji će biti upisan zlatnim slovima u storiju aktuelnog i dvostrukog uzastopnog prvaka Bosne i Hercegovine.

 

Sarajevo je dobro otvorilo utakmicu i imalo šansu preko Handžića u četvrtoj minuti susreta, no njegov udarac je zaustavio Bogdanović da bi u 16. Vehabović pokušao glavom, ali je Kovačević to lagano zaustavio. U 35. minuti susreta stopostotna šansa za goste. Tatar je spojio Handžića sa golom, no on pogađa stativu da bi minutu kasnije dobar udarac Hebibovića otišao pored gola.

Do kraja prvog poluvremena gosti su imali još dvije velike šanse koje nisu uspjeli realizovati. Haris Handžić je bio u fantastičnoj prilici u 43. minuti susreta, ali je u posljednji trenutak čist gol spasio Radović da bi u nastavku akcije lopta stigla do Fanima koji je pogodio prečku gola Bogdanovića, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Velež je u nastavku krenuo mnogo bolje i imali su u 49. minuti susreta priliku koju u pogodak nije realizovao Brandao, a potom i Ćosić koji je zaprijetio u 62. minuti susreta. Potom se u naredne tri-četiri minute stvari u potpunosti mijenjaju. Benjamin Tatar je u dvije minute dobio dva žuta kartona i ostavio svoje igrače na cjedilu, pa je Velež preuzeo konce igre u svoje ruke.

Imao je Velež više od igre, nekoliko poluprilika, ali do pogotka nije uspio doći, pa je susret na stadionu Rođeni okončan neriješenim rezultatom.

Velež - Sarajevo 0:0

Stadion: Rođeni. Sudija: Jelić Frano (Široki Brijeg). Žuti kartoni: Radović, Chesmedjiev, Kalajdžić, Zeljković (Velež), Handžić, Tatar, Hebibović, Milkanović, Pejović (Sarajevo). Crveni karton: Tatar (Sarajevo). 

Velež: Bogdanović; Dario (76. Ćivić), Zvonić, Zeljković, Radović; Osmić (76. Anđušić), Radovac, Vehabović (79. Pršeš); Ćosić, Brandao, Mulić. Trener: Feđa Dudić.

Sarajevo: Kovačević; Hebibović (92. D. Hodžić), Miličević, Dupovac, Pidro; Đokanović, Pejović, Rahmanović (68. Velkoski); Tatar, Fanimo (79. Jukić), Handžić. Trener: Vinko Marinović.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Velež Sarajevo