XS
SM
MD
LG

Loš početak Srbiju koštao poraza

Foto:FSS

Reprezentacija Srbije imala je prvu od dve provere pred odlazak na Prvenstvo Evrope u Nemačku, u Beču protiv Austrije. Domaćin je pobedio – 2:1 (2:1) posle golova koji su pali u prvom poluvremenu. Selektor Dragan Stojković pružio je priliku velikom broju igrača, a posle svega prikazanog, remi bi možda bio i najpravedniji ishod meča.

STRELCI: 1:0 Vimer 10, 2:0 Baumgartner 13, 2:1 Pavlović 35. Stadion: Ernst Hapel. Sudija: Antonio Nobre (Portugal).

AUSTRIJA: Penc, Veber (61. Lenhart), Danso (73. Gverfeld), Poš, Zajvald, Grilič, Vimer (78. Entrup), Baumgartner (62. Grul), Pras, Šmid, Arnautović (46. Gregorič). Selektor Ralf Rangnik

SRBIJA: V. Milinković Savić, Spajić (46. Milenković), Veljković, Pavlović, Živković, Gudelj (64. Samardžić), Maksimović (43. Ilić), Gaćinović (64. Birmančević), Tadić (46. Mitrović), S. Milinković Savić (75. Lukić), Vlahović (75. Jović). Selektor Dragan Stojković

Domaćin je došao do vođstva u desetom minutu meča, kada je Vimer ušao iz drugog plana, izbegao ofsajd zamku i uz pomoć stative doneo radost svojoj selekciji. Samo tri minuta kasnije Austrija je postigla drugi gol, sada je Baumgartner gađao i pogodio donji desni ugao našeg gola. Prvu veliku priliku Orlovi su imali u 16. minutu, akcija je išla po desnoj strani, usledio je centaršut, Vlahović je odlično propustio loptu koja je došla do Tadića, kapiten je gađao donji levi ugao već nemoćnog Penca, ali lopta je prohujala tik pored stative. Sve do 35. minuta igralo se praktično na polovini Austrije, a nagrada je došla posle sjajnog centaršuta Tadića, Spajić je bio najviši u skoku, lopta se od stative odbila, a na pravom mestu bio je Pavlović  i završio ono što su započeli njegovi saigrači. Dva minuta kasnije Srbija je mogla da poravna rezultat, Sergej je najpre srušen u šesnaestercu, portugalski sudija je odmahnuo rukom, lopta je došla do Živkovića koji je odmah uputio udarac, ali ona je na putu do mreže pogodila Dansa. Do kraja poluvremena beležimo i peh Nemanje Maksimovića, koji je posle skoka i sudara glavama, morao da napusti teren. Poverenje je dobio Ivan Ilić.

Foto:FSS

Od prvog minuta nastavka u igri su bili Mitrović i Milenković, umesto Spajića i Tadića, a od 63. minuta Samardžić i Birmančević, zamenili su Gaćinovića i Gudelja. Srbija je imala veći posed, bila daleko ofanzivnija od domaćina, tražila drugi gol koji bi po svemu viđenom doneo i pravedniji rezultat. U igru je ušao i Jović, umesto Vlahovića, a Lukić je zamenio Sergeja. Hteli smo gol, a pretili su i Austrijanci.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata. Orlovi sledeći meč, pred odlazak u Nemačku 11. juna, igraju 8. juna protiv Švedske u Stokholmu.