XS
SM
MD
LG

Angelina Topić i Strtahinja Jovančević u finalu na Evru

 

Milica Emini je za jednu stotinku ostala bez plasmana u polufinalu EP u Rimu. Ona je trku na 100 m prepone istrčala za 13:24 dok je za polufinale bilo dovoljno da istrči 13:23.

“Dala sam sve od sebe, ali nažalost mi je falilo malo te sportske sreće, ta jedna stotinka i jedno mesto ispod crte biće mi motivacija za dalje, da se više nikad ne nadjem u toj situaciji”, rekla je Milica.

Lazar Anić, naš istaknuti skakač udalj, dao je sve od sebe u kvalifikacijama, skočivši 7.88 metara. Nažalost, ovaj rezultat nije bio dovoljan za plasman u finale jer je kvalifikaciona norma iznosila 8.00 metara ili plasman među 12 najboljih po rezultatu.

Strahinja Jovančević – prvi srpski finalista na Evropskom prvenstvu u Rimu

S druge strane, Strahinja Jovančević je ostvario fantastičan rezultat, skočivši udalj 7.95 metara. Ovaj skok mu je obezbedio 12. mesto u kvalifikacijama i plasman u finale, koje je na programu 8. juna od 20:06h.

Do kraja prvog dana očekuju nas kvalifikacije u bacanju kugle, skoku uvis i u trci na 100 m.

Dunav osiguranje je zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza.

Asmir Kolašinac završio takmičenje u kvalifikacijama

Asmir Kolašinac, naš bacač kugle, ostvario je rezultat od 19.19 metara u kvalifikacijama. Nažalost, ovaj rezultat nije bio dovoljan za plasman u finale, jer je samo 12 najboljih atletičara prošlo dalje. Asmir je zauzeo 18. mesto.

Armin Sinančević bez plasmana u kvalifikacijama bacanja kugle

Armin Sinančević nije uspeo da ostvari plasman u kvalifikacijama bacanja kugle, jer je prestupio sva tri puta i ostao bez rezultata. Nažalost, Srbija neće imati finalistu u ovoj disciplini na Evropskom prvenstvu.

Aleksa Kijanović završio učešće na 100 metara

Aleksa Kijanović nije uspeo da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u trci na 100 metara. U svojoj grupi je završio trku na 8. mestu vremenom  od 10.54 sekundi.

Angelina Topić lagano do finala u skoku uvis

Angelina Topić je naš drugi finalista na Evropskom prvenstvu u Rimu! U kvalifikacijama je preskočila kvalifikacionu normu od 192 cm, što je bilo dovoljno da se plasira među 12 najboljih visašica Evrope. Finale skoka uvis je na programu 9. juna u 20:30h.