XS
SM
MD
LG
12.06.2024 rts.rs i sas.rs

Adrijana Vilagoš bacila koplje do srebrne medalje

 

Adriana Vilagoš sa državnim rekordom ponovo vicešampionka EvropeAdriana Vilagoš sa državnim rekordom ponovo vicešampionka Evrope

Adriana Vilagoš osvaja srebrnu medalju uz novi državni rekord

Naša talentovana bacačica koplja, i čudo od deteta . Adriana Vilagoš, odbranila je titulu vicešampionke Evrope sa svega 20 godina i postigla neverovatan uspeh osvojivši srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu. U finalu je bacila novi državni rekord i vodeći rezultat u Evropi za takmičarke do 23 godine – 64.42 metara. Adriana je svojim fantastičnim hicem potvrdila svoj status jedne od najboljih mladih bacačica koplja u Evropi i Svetu. Ona je takođe ovim rezultatom ispunila i normu za Olimpijske igre u Parizu.

Marija Vučenović zauzela deveto mesto u finalu bacanja koplja

Pored Adriane, i Marija Vučenović je ostvarila zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu. U finalu bacanja koplja zauzela je deveto mesto, sa najdaljim hicem zabeleženim u drugoj seriji od 58.30 metara.

Angelina Topić vicešampionka Evrope u skoku uvis

Angelina Topić, seniorska rekorderka Srbije u skoku uvis, osvojila je svoju drugu medalju na evropskim prvenstvima. Nakon što je 2022. godine u Minhenu osvojila bronzu, ove godine u Rimu donela je srebrnu medalju za našu zemlju. Angelina je u trećem pokušaju uspela da preskoči 197 cm, što joj je omogućilo borbu za zlato sa Yaroslavom Mahuchikh iz Ukrajine. Na kraju, Angelina je osvojila srebro, dok je Yaroslava osvojila zlato sa preskočenih 2.01 m.

Uspešan nastup srpskih atletičara

Srbija je ponosna na svoje atletičare koji su na Evropskom prvenstvu u Rimu pokazali vrhunske performanse i doneli dve srebrne medalje. Ovi rezultati su dokaz kvaliteta srpske atletike i posvećenosti naših sportista. Čestitamo Adriani Vilagoš, Angelini Topić na izvanrednim rezultatima.

Kraljica sportova, atletika, još jednom je potvrdila svoj značaj i popularnost u Srbiji, a naši sportisti su nas ponosno predstavljali na evropskoj sceni.

FOTO: Marko Jovanović