XS
SM
MD
LG

Održana redovna Skupština FSRS: Lige skraćene, budžet usvojen

Redovna skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je danas u Banjaluci.

Skupštini je prisustvovalo 52 od 55 delegata, a nakon uvodnog izlaganja predsjednika FSRS, Vice Zeljkovića, pristupilo se radu. 

Na današnjoj sjednici usvojen je izvještaj godišnjeg obračuna prihoda i rashoda FSRS, koji je iznosio 3.829.938 KM prihodi, a 1.342.390 rashodi, revizorski izvještaj za 2023. godinu, koji je pozitivan, kao i izvještaj o radu FSRS za 2023. godinu, kojeg je podnio sekretar FSRS Dejan Lukendić.

Delegati Skupštine su jednoglasno usvojili i plan budžeta FSRS za 2024. godinu u iznosu od 2.175.000 KM prihodi, odnosno 1.210.000 KM rashodi, kao i program rada FSRS za 2024. godinu.

Također, delegati Skupštine su razmatrali i prijedlog IO FSRS o skraćenju Prve i Druge lige Republike Srpske na 14 klubova, što je također usvojeno.

Posljednja tačka dnevnog reda bilo je usvajanje izmjena statuta FSRS, kao i pravilnika o radu FSRS.

Za kraj Skupštine riječ je uzeo Goran Kosorić delegat ispred Fudbalskog saveza Područja-Sarajevsko romanijskog. Njemu je istekao mandat u Skupštini i neće biti u narednom sazivu. On je poželio mnogo sreće u radu svima, naročito predsjedniku FSRS Vici Zeljkoviću. Poručio je da fudbal igra progresivnom putanjom u posljednje vrijeme, o čemu svjedoči i povećanje budžeta Saveza. Poželio je mnogo sreće Vici Zeljkoviću i generalnom sekretaru Dejanu Lukendiću, te je istakao da je on jedini u sali uz Rodoljuba Petkovića koji je tu bio kada je FSRS bio na počecima 1992. godine i dobro zna kroz šta se sve prošlo da bi se došlo do ovoga danas.

Od 14 sati na istom mjestu je zakazana Izborna Skupština FSRS za mandat 2024-2028.