XS
SM
MD
LG

Otvoren 28. „Prijedor open“ u padobranstvu

Detalj sa takmičenja u Prijedoru FOTO: RTRS

Na prijedorskom aerodromu Urije, otvoreno je 28. Prijedor open prvenstvo grada Prijedora u padobranstvu.

Na takmičnju učestvuje 14 četvoročlanih ekipa iz više od deset zemalja - Italije, Holandije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, republike Srpske, Federacije BiH i drugih zemalja.

Skače se osam skokova za sve, a najbolje rangirana ima plej-of, odnosno polufinalne i finalne skokove. Takmičenje se završava sutra.

Ovaj klub postoji više od sedam decenija i uspio je da sačuva tradiciju i da se razvija, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, otvarajući ovo takmičenje.

Kako je istakao, na ovaj način prezentuju se i Prijedor i Republika Srpska.

Predsjednik UO kluba i vođa ekipe Prijedora Siniša Vujaković rekao je da je takmičenje od prije tri godine dio Istočnoevropske ciljaške lige i da se nakon prvog kola u Moldaviji i drugog u Bugarskoj, treće održava u Prijedoru.

-Ove godine imamo nešto manji broj takmičara nego prošle godine, ali isto tako jaku konkurenciju. Takmičenje će biti kvalitetno jer i ove godine imamo FAI kategoriju dva – to je naša svjetska vazduhoplovna asocijacija, a kategorija ovog takmičenja je dva takmičenja ispod svjetskog prvenstva ili prvenstava kontinenata - pojasnio je Vujaković.

Otvoreno padobransko prvenstvo Prijedora je takmičenje koje je počelo 1996. godine pod imenom Petrovdanski padobranski kup i koje se od 2022. godine odvija u okviru Istočnoevropske ciljaške lige.