XS
SM
MD
LG

Održan turnir Sloga kup u Doboju memorijal „Vedran Sofić“

Ekipa Grafičara FOTO: FK Sloga

Škola fudbala i Fudbalski klub Sloga Meridian organizovali su novo izdanje tradicionalnom omladinskog turnira „Sloga kup“ koji je ove godine, po prvi put, imao i memorijalni karakter. Posvećen je Vedranu Sofiću, nekadašnjem igraču i treneru u dobojskom klubu koji je prošle godine iznenada preminuo.

Na trodnevnom takmičenju nastupilo je 80 ekipa i skoro hiljadu dječaka i djevojčica u pet uzrasnih kategorija (2012, 2013, 2014, 2015. i 2016. godište). Kod najstarijih ekipa turnir je bio pozivnog karaktera i nastupilo je osam ekipa: Partizan (Beograd), Grafičar (Beograd), Zenit (Bijeljina), OFK Spartak 2013 (Banjaluka), Borac (Banjaluka), Romari (Vitez) i domaćin Sloga Meridian (Doboj). Prvo mjesto pripalo je Grafičaru koji je u finalnom susretu pobijedio OFK Spartak 2013 rezultatom 2:0, dok je u borbi za treću poziciju domaćin Sloga Meridian pobijedila banjalučki Borac sa 2:0.

U kategoriji timova 2013. godišta nastupilo je 16 ekipa, a prvo mjesto pripalo je Borcu iz Banjaluke koji je u finalu savladao Radnički iz Lukavca rezultatom 5:2, a i u ovoj konkurenciji treća pozicija je pripala Slogi Meridian koja je sa 1:0 savladala Modriču.

I u konkurenciji godinu dana mlađih timova (2014) nastupilo je 16 ekipa, a prvo mjesto je zauzeo banjalučki OFK Spartak 2013 koji je sa 1:0 u finalu pobijedio dobojsku Slogu Meridian. Treće mjesto pripalo je Sportinu iz Maglaja koji je s minimalnih 1:0 pobijedio lukavički Radnički.

Posljednjeg dana turnira igrali su najmlađi. U konkurenciji godišta 2015. (20 ekipa) Sloga Meridian je u finalu pobijedila BH Barsu iz Matuzića rezultatom 3:0, dok je na kraju takmičenja trećeplasirano bilo Orašje koje je sa 2:0 pobijedilo Modriču.

U konkurenciji ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2016. godine (20 učesnika) prvo mjesto je zauzeo TOŠK iz Tešnja jer je u finalu pobijedio Borac iz Jelaha sa minimalnih 1:0, dok je treće mjesto pripalo OFK Gradini iz Srebrenika jer je bila bolja od Borca iz Kozarske Dubice i pobijedila ga rezultatom 2:0.

Po tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji osvojile su pehare, a svim polufinalistima podijeljene su i medalje.

Vedran Sofić FOTO: arhiva sportdc