XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Sa kreča do bodova

07.04.2018 Administrator DC

Fudbaleri Rudar Prijedora ostvarili su 14. prvenstvenu pobjedu, savladana je teŔkom mukom zvornička Drina

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 200. Sudija: Milan Docić (Banjaluka). Strijelac: 1:0 Jakupović (70. ā€“ penal). Žuti kartoni: Popović (Rudar Prijedor), Vasić, Musić, Vasiljević (Drina).

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Jakupović (od 78. Ćatić), Vojinović, Pekija, Pecelj, Jaćimović, Gavranović, Popović, Jandrić, Marić (od 86. Lolić), Dekić (od 66. Petrović). Trener: Zlatko Jelisavac.

DRINA (Z): Bogičević, Majlović, Musić, Vasiljević, Nikolić (od 46. Damjanović), Stupar, Dragutinović (od 60. Ćulum), Jokić, Molerović, Avdić, Vasić (od 46. Kikić). Trener: Veljko Cvijetinović.

Fudbaleri Rudar Prijedora ostvarili su 14. prvenstvenu pobjedu, savladana je teÅ”kom mukom zvornička Drina, tradicionalno neugodan protivnik, minimalnim rezultatom 1:0, golom Demira Jakupovića u 70. minutu iz jedanaesterca koji je izvođen dva puta, jer u prvom slučaju kada je golman Zvorničana Marko Bogićević odbranio Å”ut sa 11 metara bilo je nepravilnosti. Jakupović novu Å”ansu nije propustio.

U teÅ”koj utakmici bez mnogo Å”ansi izabranici trenera Zlatka Jelisavca su imali terensku inicijativu, viÅ”e od igre, loptu u svom posjedu, ali nisu uspjevali da postignu pogodak sve do pomenutog 70. minuta. Međutim, poslije ovog 21. kola, samo 90 minuta do podjele Prve lige na dvije mini ā€œrudariā€ su lidersku poziciju prepustili najvećem konkurentu Zvijezdi-09 iz Etno sela StaniÅ”ići koja je sa rekordnih 6:1 slavila u Mrkonjić Gradu protiv Slobode.

Na taj način Prijedorčani sada imaju, pored loÅ”ijeg međusobnog skora sa Sembercima i slabiju gol-razliku od tima Miodraga Pantelića, pa su pali na drugu poziciju sa koje će najverovatnije i ući u plej-of. U poslednjem 22. kolu prvog dela prvenstva Prijedorčani gostuju u Foči kod Sutjeske i potrebna im je pobjeda da se vrate na prvu poziciju, pod uslovom da Zvijezda-09 na svom terenu ne pobijedi banjalučki Željezničar. Ako Banjalučani pobijede u Etno selu StaniÅ”ići onda je ā€œrudarimaā€ u Foči dovoljan i bod.

Prvo mjesto poslije 22. kola donose dvije uzastopne naredne utakmice na domaćem terenu, od kojih je druga, u 24. kolu derbi u kojem će igrati Zvijezda-09 i Rudar Prijedor, samo je pitanje gdje, u Etno selu StaniÅ”ići ili na Gradskom stadionu u Prijedoru.

IZVOR: Prijedor 24h.com

Rudar Prijedor - Drina

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Rudar Prijedor Drina