XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Radniku bod na Pecari

13.08.2018 Administrator DC

Radnik je uspio osvojiti vrijedan bod u susretu portiv Širokog Brijega, odigraviš na ‘’Pecari’’ 0:0. Ovo je treći remi ‘’Plavih’’ u poslednja četiri kola.

Domaćin je igrao ofanzivno od početka utakmice, ali stekao se utiak  da Široki Brijeg jednostavno nema svježine i nema snage da dođe do prave šanse protiv Radnika. Kako je vrijeme odmicalo i kako je domaćin postajao bezidejniji, tako je i Radnik sticao sve više samopouzdanja da započne sa napadačkom igrom.

U 34. minuti je gostujući tim je napravio odličnu priliku poslije kombinacije Velibora Đurića i Irfana Hadžića, ali golamn Širokobriježana Luka Bilobrk se istakao odličnom intervencijom. Golman Širokog Brijega je i u 39. minutu izvanredno reagovao i zaustavio Irfana Hadžića, kojem je u večerašnjoj odličnoj partiji nedostajala samo kruna u vidu pogotka.

U drugom poluvremnu Široki Brijeg igrao dosta opreznije. I pored toga, Radnik je stvorio još jednu priliku pred golom domaćih, kada je Irfan Hadžić tražio jedanaesterac u 58. minuti susreta, ali je glavni arbitar ostao nijem na Hadžićevu gestikulaciji. U samom finišu susreta, počeli su i domaći malo više prijetiti, prvo je šutirao Dražen Bagarić, a potom je iz voleja za malo pored gola šutirao i mladi Stipe Jurić, međutim promjene rezultata nije bilo.
Snažan pritisak u samom finišu susreta Širokobriježani su mogli krunisati u sudijskoj nadoknadi, ali sjajno odreagovao Alem Merajić te je loptu izbacio gol linije.

Radnik se tako kući vraća sa još jednim bodom i izvjesno je već sada da je  trener Mladen Žižović sklopio kvalitetan i repsektabilan tim.Narednu utakmicu Radnik igra na Gradskom stadionu u srijedu, a protvnik je zenički Čelik.

ŠIROKI BRIJEG – RADNIK 0:0

Stadion: Pecara u Širokom Brijegu. Gledalaca: 1000. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Žuti kartoni: Barišić, Marić (Široki Brijeg), Đelmić (Radnik).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Čabraja (od 59. minuta Popović), Eliomar (od 46. minuta Ćorić), Marić, Ćorluka (od 79. minuta Jurić), Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković.

RADNIK: Lučić, Martinović, Đelmić (od 66. minuta Glišić), Mekić, Vasić, Popara (od 76. minuta Šantić), Peco, Hadžić (od 87. minuta Brković), Đurić, Aleksić, Merajić.

Široki brijeg - Radnik

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Široki Brijeg Radnik
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača